Films & voorstellingen

A Dog's Purpose
Drugs
Eng
Vanaf 12 jaar

De film, gebaseerd op de bestseller van W. Bruce Cameron, gaat over een hond die meerdere keren wordt gereïncarneerd. Hij zit elke keer in een nieuw lichaam en op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen. Ondertussen hoopt de viervoeter dat hij ooit zijn originele eigenaar weer weet terug te vinden.

Terneuzen

Beauty and the Beast (SlotAvond)
Eng
Vanaf 12 jaar
Geweld

Het klassieke verhaal en de geliefde karakters uit de originele animatiefilm Beauty and the Beast komen op 29 maart 2017 opnieuw tot leven. Disney nodigt je uit voor de spectaculaire live-action versie van Beauty and the Beast.

Terneuzen

Before I Fall
Drugs
Grof taalgebruik
Eng
Vanaf 12 jaar
Geweld

Wat als vandaag de enige dag uit je leven is? Wat als je maar één dag hebt om alles te veranderen?

Terneuzen

Bibi & Tina: jongens tegen de meiden
Grof taalgebruik
Vanaf 6 jaar
Geweld

De paardenmeiden Bibi en Tina zijn terug met een superspannend nieuw avontuur.

Terneuzen

Bram Fischer
Grof taalgebruik
Geweld

In het Zuid-Afrika van 1963, waar de onvrede tegen de ongelijkheid groeit, worden op een middag in het dorpje Rivonia bij een inval de kopstukken van het ANC opgepakt. Aan deze groep wordt een negende lid, dat al eerder gevangen genomen was toegevoegd: Nelson Mandela. Er is het blanke regime veel aan gelegen om de groep als voorbeeld te stellen en tot de doodstraf veroordeeld te krijgen. Gerespecteerd advocaat Bram Fischer neemt hun verdediging op zich. Wat het regime niet weet is dat Fischer eigenlijk de tiende verdachte had moeten zijn. Dat is de start van een proces waarin Bram Fischer heikele paden bewandelt. Wanneer de geheime politie gaandeweg Bram Fischers dubbelrol ontdekt, komt hij voor een moreel dilemma te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen veiligheid en dat van zijn gezin?

Terneuzen

Chips (SlotAvond)
Grof taalgebruik
Vanaf 16 jaar
Geweld

Jon Baker (Dax Shepard) en Frank 'Ponch' Poncherello (Michael Peña) zijn lid geworden van de California Highway Patrol (CHP) in Los Angeles, maar beiden met een compleet andere motivatie. Baker is een beschadigde, professionele motorrijder die zijn leven en huwelijk weer op de rails probeert te krijgen. Poncherello is een arrogante undercover FBI-agent die een overval onderzoekt waarbij miljoenen dollars zijn gestolen waarschijnlijk door iemand binnen de CHP. De onervaren nieuwkomer en de geharde professional worden bij elkaar gezet, maar het botst meer dan dat het klikt, dus een partnerschap starten is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar met Baker’s motorvaardigheden gecombineerd met de straatkennis van Poncherello lukt het misschien... als ze elkaar ondertussen niet tot waanzin drijven. Dax Shepard en Micheal Peña spelen in de nieuwe actie-komedie Chips van Warner Bros

Terneuzen

De Smurfen en het verloren dorp 3D
Vanaf 6 jaar
Eng

In dit nieuwe animatie-avontuur van de Smurfen vindt Smurfin een mysterieuze landkaart die naar het Verloren Dorp leidt.

Terneuzen

Demain Tout Commence
Eng

Samuel (Omar Sy) leidt een zorgeloos leven aan de zonnige zuidkust van Frankrijk met veel feest en weinig verantwoordelijkheden. Tot Kristin (Clémence Poésy), een van zijn vroegere veroveringen, langskomt en vertelt dat hij de vader is van haar paar maanden oude baby Gloria. Als Kristin ervandoor gaat en de baby bij Samuel achterlaat vertrekt hij halsoverkop naar Londen om haar terug te brengen naar haar moeder, maar zonder succes. Vader en dochter vestigen zich in Londen waar Samuel als stuntman gaat werken en zich ontpopt tot een liefdevolle, onconventionele vader. Acht jaar later zijn hij en Gloria een onafscheidelijk duo. Maar dan duikt de moeder van Gloria opnieuw op en wil ze haar dochter terug…

Terneuzen

Django
Grof taalgebruik
Discriminatie
Vanaf 12 jaar
Geweld

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten...

Terneuzen

Dubbelspel
Seks
Grof taalgebruik
Vanaf 12 jaar
Geweld

Een zinderende schets van de Curaçaose samenleving rond een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dat vier mannen iedere zondag spelen en dat onverwachts een dramatische wending neemt. Er zijn gevaarlijke geheimen, vrouwen die een radicale keuze maken en een jongen die alles ziet. Naar de succesroman Dubbelspel van Frank Martinus Arion.

Terneuzen

Going in Style (Slotavond)
Grof taalgebruik
Vanaf 6 jaar
Eng
Geweld

Oscar®winnaars Morgan Freeman (Million Dollar Baby), Michael Caine (The Cider House Rules, Hannah and Her Sisters) en Alan Arkin (Little Miss Sunshine) zijn de oude vrienden Willie, Joe en Al. Wanneer hun pensioenfonds door een crisis de kraan dichtdraait besluiten ze voor het eerst in hun leven van het rechte pad af te stappen. Wanhopig om hun rekeningen te betalen en voor hun geliefden te kunnen zorgen, riskeren de drie mannen alles door te beginnen aan een gedurfde missie om de bank die er met hun geld vandoor is gegaan te beroven.

Terneuzen

Het Doet Zo Zeer

In Het Doet Zo Zeer schetst Heleen van Royen een portret van haar moeder bij wie beginnende dementie is geconstateerd.

Terneuzen

Hotel de grote L
Grof taalgebruik
Eng

De 12-jarige Kos woont samen met zijn vader en drie zussen in hun familiehotel aan zee. Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, staan de kinderen er alleen voor. Nu moeten zij het hotel runnen. Kos, nu de man in huis, probeert de leiding te nemen, maar de samenwerking met zijn zussen loopt helemaal mis. Kos snapt echt niets van meisjes en zij niets van hem. Als de schuldeisers voor de deur staan, kan Kos het hotel alleen maar redden door als jongen mee te doen aan de Miss Beach verkiezing. Tegelijkertijd probeert hij ook in de voetbalselectie te komen én indruk te maken op Isabel, het mooiste meisje van het heelal. Kos krijgt het knap moeilijk, want hoe kun je zowel de beste voetballer worden als het mooiste meisje van de missverkiezing?
Hotel de Grote L verscheen ook als jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Dit boek werd in 2015 bekroond met de Zilveren Griffel en door de Volkskrant uitgeroepen tot beste jeugdboek van het jaar.

Terneuzen

King of the Belgians

Samen met een documentairemaker reist de Belgische Koning, Nicolas III, naar Turkije. Precies als hij daar is, valt zijn land uiteen en wordt de wereld getroffen door een zonnestorm. Daardoor kan Nicolas niet snel terug naar huis, waarop hij besluit om een roadtrip te maken door de Balkan, op weg naar België.

Terneuzen

Lion
Eng
Vanaf 12 jaar

Een vijf-jarige Indiase jongen raakt verdwaald in de straten van Calcutta, duizenden kilometers van huis. Hij overleeft vele uitdagingen voordat hij geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. 25 jaar later gaat hij op zoek naar zijn verloren familie met behulp van Google Earth.

Terneuzen

Love is Thicker Than Water
Vanaf 6 jaar

Verwijzend naar Romeo & Juliet is LOVE IS THICKER THAN WATER een verhaal over geliefden uit verschillende sociale milieus. Vida stamt uit een gefortuneerde Joodse familie uit Londen. Fietskoerier Arthur werd geboren in een arbeidersfamilie uit een mijnstadje in Wales. Ondanks hun verschillende afkomsten worden de twee stapelverliefd. Hun relatie wordt echter zwaar op de proef gesteld als beide families elkaar voor het eerst ontmoeten. Horen deze geliefden wel écht bij elkaar? Romantisch drama met animatiescènes, over de liefde en de enorme kracht die nodig is om sterke familiebanden te overtroeven.

Terneuzen

The Zookeeper's wife

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat.

Terneuzen

Zeeuws-Vlaanderen, op de grens van land en water

Deze film van amateurcineast Leen Muller uit Zaamslag gaat over de waterkant van Zeeuws-Vlaanderen (tussen Doel en Knokke) en werd opgenomen in de zomer van 2016. Het is een luchtige film over ons “landje aparte” met mooie beelden, informatie, mensen aan het woord en ook met nu en dan wat humor.
Ook de muziek is voor een groot deel Zeeuws-Vlaams; zo is bijvoorbeeld de titelsong van de mannen van Ambras. Toch wel bijzonder eigenlijk, een amateurfilm met een eigen titelsong.....

Terneuzen

Ontwerp & realisatie: Nilsson