Films & voorstellingen

20th Century Women
Grof taalgebruik
Vanaf 6 jaar
Geweld

20th Century Women is een ontroerend en hartverwarmend portret van de vijftienjarige Jamie en zijn excentrieke moeder en is een ode aan de mensen die ons opvoeden en de jaren die ons vormen.

Terneuzen

A Dog's Purpose
Drugs
Eng
Vanaf 12 jaar

De film, gebaseerd op de bestseller van W. Bruce Cameron, gaat over een hond die meerdere keren wordt gereïncarneerd. Hij zit elke keer in een nieuw lichaam en op deze manier is hij in staat om meerdere baasjes te helpen. Ondertussen hoopt de viervoeter dat hij ooit zijn originele eigenaar weer weet terug te vinden.

Terneuzen

Alone in Berlin

Berlijn, 1940. Een Duits arbeiderskoppel kiest na de dood van hun zoon aan het front voor een stil verzet: overal in de stad laten ze met gevaar voor eigen leven anonieme ansichtkaarten achter waarop ze Hitler en zijn regime aanvallen.

Terneuzen

Before I Fall
Drugs
Grof taalgebruik
Eng
Vanaf 12 jaar
Geweld

Wat als vandaag de enige dag uit je leven is? Wat als je maar één dag hebt om alles te veranderen?

Terneuzen

Django
Grof taalgebruik
Discriminatie
Vanaf 12 jaar
Geweld

1943, het door Nazi-Duitsland bezette Parijs. De briljante, zorgeloze jazzgitarist Django Reinhardt is op het hoogtepunt van zijn roem en speelt in de grootste zalen van de stad. Ondertussen lijden zijn zigeuner-broeders door heel Europa onder de toenemende vervolging. Wanneer hij door de Nazi’s gedwongen wordt om op tournee naar Duitsland te gaan, ziet hij geen andere uitweg dan om te vluchten...

Terneuzen

King of the Belgians

Samen met een documentairemaker reist de Belgische Koning, Nicolas III, naar Turkije. Precies als hij daar is, valt zijn land uiteen en wordt de wereld getroffen door een zonnestorm. Daardoor kan Nicolas niet snel terug naar huis, waarop hij besluit om een roadtrip te maken door de Balkan, op weg naar België.

Terneuzen

Sprakeloos

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman komt overhoop te liggen wanneer zijn moeder onverwachts een beroerte krijgt.

Terneuzen

The Lost City of Z

Aan het begin van de 20e eeuw ontdekt de legendarische avonturier Percy Fawcett op een van zijn tochten door het onontgonnen Amazonewoud restanten van een oude, ver ontwikkelde beschaving. Bij zijn terugkomst in Engeland wordt zijn verhaal afgedaan als onzin en wordt het idee van het bestaan van een mythische stad El Dorado belachelijk gemaakt. Fawcett is echter vastbesloten om terug te keren naar de jungle en met de steun van zijn vrouw en zoon deze mysterieuze stad te vinden. Het blijkt een levensgevaarlijke tocht die de hele wereld in zijn greep houdt. Deze boekverfilming is geregisseerd door James Gray (The Immigrant, Two Lovers, We Own the Night) en vertelt het op waargebeurde feiten gebaseerde verhaal van een van de moedigste ontdekkingsreizigers van de 20e eeuw.

Terneuzen

The Other Side of Hope
Grof taalgebruik
Discriminatie
Vanaf 12 jaar
Geweld

Regisseur Kaurismäki (Le Havre, Man Without a Past) brengt met humor en compassie op zijn eigen onnavolgbare wijze een actueel verhaal over hoop en menselijkheid.

Terneuzen

The Zookeeper's wife

Waargebeurd en persoonlijk oorlogsverhaal waarin hoop centraal staat.

Terneuzen

Una
Seks
Grof taalgebruik
Vanaf 12 jaar

In dit onthutsende drama volgen we Una, een jonge vrouw met een verborgen verleden. Vijftien jaar eerder liep de jonge Una weg van huis met de oudere man Ray, die daarvoor in de gevangenis werd gezet. Inmiddels heeft Ray zijn gevangenisstraf uitgezeten en onder een andere naam een nieuw leven opgebouwd. Als Una hem na al die tijd als volwassen vrouw weer opzoekt, komen de pijn en onderdrukte verlangens weer in alle hevigheid naar boven. Een confrontatie die nieuw licht werpt op de scheidslijn tussen dader en slachtoffer...

Terneuzen

Vincent
Grof taalgebruik
Vanaf 12 jaar
Geweld

De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij maakt zijn familie gek doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. De bevlogen tiener weet zijn impulsieve tante Nikki ervan te overtuigen hem mee te nemen naar Frankrijk. Nikki probeert haar neef uit alle macht op andere gedachten te brengen, maar Vincent is vastbesloten: hij moet en zal in Parijs een drastische protestactie organiseren.

Terneuzen

VOETBALQUIZ FILMFESTIVAL ZEEUWS-VLAANDEREN

Presentator Barry van der Hooft neemt jullie op vrijdag 7 april 2017 mee in een voetbalgevulde avond vol feitjes en weetjes van het regionale, nationale en internationale voetbal. Aan de hand van 8 vragenrondes zullen de finalisten worden bepaald. In de finale zullen zij strijden om een aantal geweldige voetbalprijzen. De hoofdprijs kunnen wij vast verklappen. De winnaars kunnen gaan genieten van een wedstrijd van FC Schalke 04 in de prachtige Veltins-Arena

Voor slechts €20,- per team kunnen jullie mee doen aan deze gezellige voetbalavond.
Vanaf 19:30 uur is de zaal geopend en om 20:00 uur zal de quiz van start gaan.
Vanzelfsprekend staat het bier op deze avond koud en zullen de bitterballen rijkelijk vloeien.
Na de quiz is er uiteraard nog tijd voor de altijd belangrijke 3e helft.

Terneuzen

Ontwerp & realisatie: Nilsson