Redbad voorpremiere

Redbad voorpremiere
Film

Uw beoordeling

Details

Cast 
Gijs Naber, Jonathan Banks, Loes Haverkort, Søren Malling, Lisa Smit, Egbert Jan Weeber, Derek de Lint, Martijn Fischer, Teun Kuilboer
Regisseur 
Roel Reiné
Lengte 
2:40
Gesproken taal 
Nederlands, Engels
Taal ondertitels 
Nederlands
IMDB rating
Redbad voorpremiere op IMDB

Samenvatting

Woensdag 27 juni de voorpremiere van RedBad in CineCity Vlissingen in de CCXL zaal. In aanwezigheid van de regisseur Roel Reiné en hoofdrolspelers Gijs Naber en Loes Haverkort.

Na het succes van Michiel de Ruyter komt Roel Reiné met een indrukwekkend heldenepos over de legende van Redbad en de strijd tegen het oprukkende Christendom.

Redbad, zoon van Koning Aldigsl, twijfelt aan de verouderde heidense rituelen van zijn volk. Hij komt in conflict met zijn vader als zijn vriendin Fenne aangewezen wordt om geofferd te worden aan de goden. Tijdens het offerritueel vallen de Franken de stad binnen. De Frisii (ook bekend als ‘de vrije mensen’) zijn Dorestad kwijt. Redbads oom Eibert zet aan tot een machtsgreep en geeft Redbad de schuld van de nederlaag en de dood van zijn vader. Vastgebonden op een vlot, wordt Redbad de zee opgeduwd om te sterven. Maar Redbad weet de tocht te overleven en spoelt aan bij de Vikingen. Daar leert hij de kracht van zijn eigen cultuur kennen. Hij wordt langzaam opgenomen in de clan. Nadat hij met de Vikingen meevecht tegen een rivaliserende clan Noormannen, trouwt hij met de dochter van koning Wiglek. Als hij samen met zijn vrouw terugkeert in Dorestad ontdekt hij dat zijn zus is uitgehuwelijkt aan de zoon van de Frankische koning Pepijn van Herstal. Hij ziet tijdens een jaarmarkt hoe priester Willibrord zijn zus met geweld bekeert en vernedert. Hij zweert haar te bevrijden. Dit kan hij niet alleen, maar het leger van zijn oom en neef, die inmiddels aan de macht zijn, lijkt niet sterk genoeg om de Franken te verslaan.

Trailer

Mediagallery

Redbad voorpremiere
Redbad voorpremiere
Redbad voorpremiere
Redbad voorpremiere
Redbad voorpremiere
Redbad voorpremiere

In de spotlight

  • Vrijdag 25 januari
  • Dutch Eagles
  • Zaterdag 26 januari
  • BTS World Tour Love Yourself in Seoul
  • Woensdag 13 februari
  • LadiesNight: Verliefd op Cuba

Ontwerp & realisatie: Nilsson