Premiere: De Dirigent

Premiere: De Dirigent
Film
Vanaf 12 jaar
Geweld

Uw beoordeling

Details

Cast 
Christanne de Bruijn, Annet Malherbe, Raymond Thiry, Gijs Scholten van Aschat
Regisseur 
Maria Peters
Lengte 
2:17
Gesproken taal 
Nederlands, Engels
Taal ondertitels 
Nederlands
IMDB rating
Premiere: De Dirigent op IMDB

Samenvatting

Op zondag 21 oktober rollen we bij CineCity Vlissingen de rode loper uit voor de première van De Dirigent. In aanwezigheid van onder andere regisseur Maria Peters, hoofdrolspeler Christanne de Bruijn en producent Dave Schram vertonen we in Vlissingen deze prachtige nieuwe film van regisseur Maria Peters die eerder o.a. films als Pietje Bell, Sonny boy en Kruimeltje voor haar rekening nam.

We heten u van harte welkom vanaf 13.30 waar we u via de rode loper ontvangen met een glaasje bubbels, waarna we om 14.00 uur de eerste vertoning van deze film starten. Na afloop van de voorstelling stellen we graag de regisseur inclusief de cast en crew aan u voor.

Omschrijving van de film:

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren ’20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Trailer

Mediagallery

Premiere: De Dirigent
Premiere: De Dirigent
Premiere: De Dirigent
Premiere: De Dirigent
Premiere: De Dirigent
Premiere: De Dirigent

In de spotlight

  • 27 en 28 juli
  • André Rieu's - Shall we dance?
  • Zondag 18 augustus
  • Woodstock (50th Anniversary)

Ontwerp & realisatie: Nilsson