Kom genieten van film! Bestel je ticket(s) online. Bekijk hier de coronamaatregelen Sluiten

Oost, De

Oost, De
Film
Vanaf 16 jaar
Geweld
Eng
Grof taalgebruik

Uw beoordeling

Details

Cast 
Martijn Lakemeier, Denise Aznam, Marwan Kenzari, Jonas Smulders, Reinout Scholten van Aschat, Jim Deddes, Jeroen Perceval, Abel van Gijlswijk, Peter Paul Muller, Joenoes Polnaija
Regisseur 
Jim Taihuttu
Lengte 
2:21
Gesproken taal 
Nederlands, Indonesisch
Taal ondertitels 
Nederlands

Samenvatting

1946. Soldaat Johan komt aan in Indonesië, waar de inheemse bevolking na de capitulatie van de Japanners aan de vrijheid heeft geroken. Maar Nederland is niet bereid het overzeese gebiedsdeel zonder slag of stoot op te geven. Johan raakt in de ban van commandant Raymond Westerling, een charismatische leidersfiguur met een duistere kant. Wanneer Westerling een bloedbad aanricht onder de plaatselijke bevolking, slaat bij Johan de twijfel toe. Wat begon als een avontuur, eindigt in een desillusie.

Raymond Westerling heeft echt bestaan, al zet regisseur Jim Taihuttu de historische feiten hier en daar duidelijk naar zijn hand. Wat niet wegneemt dat De Oost de eerste Nederlandse film is die in de vorm van een opwindend oorlogsepos een onderwerp durft te behandelen dat lange tijd taboe was.

Vijf minuten na afloop volgt een nagesprek met diverse leden van de cast en de crew van De oost, onder wie regisseur Jim Taihutu. Toegankelijk met het ticket voor de vertoning van De Oost van 15.00 uur.

Trailer

Mediagallery

Oost, De
Oost, De
Oost, De
Oost, De
Oost, De
Oost, De

In de spotlight

  • TIP
  • Reserveer je tafel in het CineCafé
  • Zondag 31 oktober
  • Halloween Kids Special: 100% Wolf
  • Woensdag 3 november
  • LadiesNight: Alles Op Tafel

Ontwerp & realisatie: Nilsson