Moya Brennan (The voice of Clannad) & band

Array
Moya Brennan (The voice of Clannad) & band
Theater

Uw beoordeling

Details

Lengte 
1:30

Samenvatting

‘Eén van de grootste stemmen die het menselijk oor ooit heeft bereikt,’ aldus Bono over Moya Brennan, met wie hij de wereldhit In a Lifetime zong. Al ruim een kwart eeuw is Moya Brennan synoniem voor spirituele Keltische muziek. Haar stem bepaalde het unieke karakter van de band Clannad die de wereld liet kennismaken met de traditionele Ierse ballade in een modern, toegankelijk jasje. Songs als Theme from Harry's Game en I will find you staan in ieders muzikale geheugen gegrift.

Ook op eigen kracht is en blijft Moya Brennan een wereldster. Ze weet met evenveel overtuiging tienduizenden muziekliefhebbers te boeien tijdens het toonaangevende Glastonbury Festival, als een meer intiem publiek in theaterzalen over de hele wereld, waar ze een hartverwarmende intimiteit weet op te roepen. Ze stort zich vol overgave in muzikale projecten, waaronder de internationale musical Excalibur, die het verhaal vertelt van koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel – het zal geen verbazing wekken dat Brennan gecast is voor de rol van de mysterieuze Lady of the Lake. Haar veelzijdigheid wordt nog eens benadrukt door haar samenwerking met het Metropole orkest voor het programma An Irish Christmas in de Doelen in Rotterdam.

Moya heeft samengewerkt met een groot aantal collega artiesten waaronder Bono (U2) Robert Plant (Led Zeppelin), Hans Zimmer (The Lion King, Gladiator) Chicane, Alan Parsons, Michael McDonald (Doobie Brothers) Bruce Hornsby, The Chieftains, Paul Young, Paul Brady, Michael Crawford, Joe Jackson, Ronan Keating en Shane McGowan (The Pogues)

Moya Brennan wordt begeleid door een hechte band van topmuzikanten. Haar team van geluidstechnici en belichters weet de unieke sfeer van haar muziek perfect tot zijn recht te laten komen. Een avond met Moya Brennan raakt je, onvermijdelijk.

Tickets: €27,50

Trailer

In de spotlight

  • Zondag 26 mei
  • Champions League Finale: Real - Liverpool
  • Vrijdag 1 juni
  • John Cleese: The Last Time To See Me Before I Die

Ontwerp & realisatie: Nilsson