Tijdelijk gesloten. Het CineCafé is open voor afhaal. Lees hier meer Sluiten

JOHAN DERKSEN EN DE PIONIERS VAN DE NEDERPOP

Theater

Uw beoordeling

Details

Cast 
Muzikanten: Johan Derksen, Rudy Bennett, Frans Krassenburg, Joëlle Vierling, Theo van Es, Johnny Kendall, Jan de Hont en the Clarks
Regisseur 
Micha Hasfeld
Lengte 
2:00

Samenvatting

Nederland kent televisiepersoonlijkheid Johan Derksen als de flamboyante voetbalanalist bij RTL. Zijn echte passie is echter muziek. Hij maakt deel uit van de generatie die in de jaren zestig opgroeide met The Beatles en The Rolling Stones. In de slipstream van deze even populaire als inspirerende bands werd Nederland overspoeld door een golf nieuwe groepen, die voor een totaal andere muziekcultuur zorgden. Voor het televisieprogramma Derksen on the Road ging hij op zoek naar de zangers, die een halve eeuw geleden de hitparades aanvoerden. Die bleken nog steeds uitstekend bij stem te zijn. Daarom gaat hij met de Haagse band The Clarks, de legendarische zangers van The Golden Earrings (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall) en The Motions (Rudy Bennett) én de gitarist van ZZ en de Maskers (Jan de Hont) de oude fans weer opzoeken met een theatertour. Binnenkort spelen ze bij u om de hoek alle hits van weleer in de show: Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.

Muziek uit de gouden jaren van Chuck Berry, Elvis Presley, the Beatles, the Rolling Stones en Golden Earring. Aangevuld met tal van grote hits uit die bijzondere periode.''

Voorafgaand en na afloop van de voorstelling zal er een expositie worden opgesteld door Jaap Schut, namens het Rockart Museum. De expositie zal bestaan uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp's, boeken ed. uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden. De expositie sluit perfect aan bij de voorstelling.

Museum RockArt in Hoek van Holland is de schatkamer van de Nederlandse Popmuziek-geschiedenis …Vanaf de jaren 50 tot heden, van Armand tot ZZ en de Maskers, van Indorock tot de Golden Earring en van Jazz tot Rock ‘n Roll, in vorm van popmemorabilia, beeld, geluid en info. Een feest der herkenning.

Ticketprijs: € 23,50

Trailer

In de spotlight

  • cadeautip
  • Geef een CineCity filmuitje cadeau
  • Dagelijks
  • CineCafé afhaalmenu
  • Foto's
  • De Slag Om De Schelde & meer...

Ontwerp & realisatie: Nilsson