Gek van geluk (Special Blind film kijken)

Array
Gek van geluk (Special Blind film kijken)
Film
Vanaf 12 jaar
Grof taalgebruik
Seks

Uw beoordeling

Details

Cast 
Plien van Bennekom, Carly Wijs, Matteo van der Grijn, Henry van Loon, Marie Mae van Zuilen, Beppie Melissen
Regisseur 
Johan Nijenhuis
Lengte 
1:46

Samenvatting

Blind’ film kijken bij CineCity XL

Vlissingen – Film kijken als je blind bent? Onmogelijk toch? Nee hoor, het kan met audiodescriptie. Ontdek zelf hoe het werkt op zaterdag 27 januari in bioscoop CineCity XL in Vlissingen. ’s Ochtends wordt de romantische komedie ‘Gek van geluk’ vertoond, waarvan tien minuten film met audiodescriptie.

Bij audiodescriptie beschrijft een stem wat er gebeurt op het scherm. Blinde en slechtziende mensen kunnen een film zo veel beter volgen. Audiodescriptie werkt via de Earcatch app die gratis kan worden gedownload. De werking van de app is simpel: vooraf download je het audiodescriptiebestand op je smartphone, om het tijdens het kijken van de film af te luisteren via je koptelefoon of oortjes.

Speciale voorstelling
Filmliefhebbers kunnen zaterdag 27 januari zelf ontdekken hoe dit werkt tijdens een speciale voorstelling in bioscoop CineCity XL in Vlissingen. ’s Ochtends draait de romantische komedie ‘Gek van geluk’ tegen een gereduceerd tarief van € 5,-. Eerst wordt tien minuten film uitgezonden zonder beeld, maar mét audiodescriptie via de Earcatch app. Na deze ervaring start de film opnieuw, ‘gewoon’ met beeld.

Programma:
09.30 uur Bioscoop open
10.00 uur Korte introductie door Jacomien Burgs van Vereniging Bartiméus Sonneheerdt
10.05 uur Start film ‘Gek van geluk’ zonder beeld, met audiodescriptie - 10 minuten
10.15 uur Start film met beeld
12.00 uur Einde film

In Gek van Geluk kruipt Plien van Bennekom in de rol van single moeder Lena. Ze schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint de zangeres en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd ter inspiratie op hol te brengen. Lena valt als een blok voor de aantrekkelijke Hugo (Matteo van der Grijn) en het plan lijkt te slagen. Tot Lena's buik zo vol vlinders zit dat een nieuwe hitsingle wel het laatste is waar ze aan denkt. In een wanhopige poging om Lena alsnog aan het schrijven te krijgen, zet Valerie hun jarenlange vriendschap op het spel laat de waarheid uitkomen.

Trailer

In de spotlight

  • Zaterdag 3 maart
  • Prinses op de Erwt (6+)
  • Woensdag 28 februari
  • The Winter's Tale – Christopher Wheeldon

Ontwerp & realisatie: Nilsson