Tijdelijk gesloten. Het CineCafé is open voor afhaal. Lees hier meer Sluiten

Een hommage aan Paco de Lucia

Een hommage aan Paco de Lucia
Theater

Uw beoordeling

Details

Cast 
Artiesten Alicia Carrasco - zang Carmen Fernandez - zang Ana Llanes - dans Federico Ordoñez - dans Myrddin - gitaar Alexander Gavilan - gitaar Dick Van der Harst - banjo, regie Ruven Ruppik - percussie Nathan Daems - fluit Koen De Cauter - woord
Lengte 
1:30

Samenvatting

Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als PACO DE LUCIA. Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamenco scene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist.

De regie is in handen van DICK VAN DER HARST (zie Muziek Lod, Het Huis der Verborgen Muziekjes, Vlernica) die op zijn eigenwijze manier het repertoire van Paco de Lucía met eerbied maar ook genoeg vernieuwing zal benaderen.
Onder zijn leiding wordt deze hommage niet louter een gitaarconcert, maar een uiterst gevarieerde, eigenzinnige en uitgebalanceerde voorstelling waarin alle elementen van de flamenco aan bod komen. Ook de verschillende fases uit het leven van de grootmeester passeren de revue: van het prille, harde zwoegen in Algeciras, over de periode aan de zijde van Camaron de la Isla, zijn internationale doorbraak tot zijn geslaagde missie als vernieuwer van het genre.

Sinds PACO DE LUCIA is de flamenco onmiskenbaar veranderd en een kunstvorm geworden met internationale weerklank en volgelingen.
Hoe die evolutie in zijn werk ging, hoe dit een onuitwisbare stempel heeft gedrukt op de Spaanse samenleving en vooral hoe PACO talloze jongeren - waaronder de artiesten in deze voorstelling - heeft geïnspireerd.

Ticketprijs: €22,50

In de spotlight

  • cadeautip
  • Geef een CineCity filmuitje cadeau
  • Dagelijks
  • CineCafé afhaalmenu
  • Foto's
  • De Slag Om De Schelde & meer...

Ontwerp & realisatie: Nilsson