Tijdelijk gesloten. Het CineCafé is open voor afhaal. Lees hier meer Sluiten

Dionne Warwick

Uw beoordeling

Details

Cast 
Dionne Warwick (zang) David Elliott (zang) John Rob Shrock (Keyboard) Renato Pereira (percussion) Jeffrey Lewis (drummer) Roger Wade Short (Bass) Danny DeMorales (alternate Bass)
Lengte 
1:30

Samenvatting

Zangeres Dionne Warwick geeft zaterdag 10 oktober een concert in het CCXL Theater in Vlissingen. In haar carrière won Warwick vijf Grammy’s, de meeste voor beste vrouwelijke vocale prestaties naast een Grammy voor het platina album Dionne uit 1979. Warwick scoorde wereldwijd hits, waaronder I Say a Little Prayer, Do Yo Know the Way to San José en I’ll Never Fall in Love Again. In 1982 werkte ze samen met de Beegees voor het album Heartbreaker. De titeltrack van dit album en het nummer All the Love in the World werden grote hits.

Toen de kleine Dionne nog in het kinderkoor zong van de baptistenkerk in Newark, kon niemand bevroeden dat zij later een wereldberoemd zangeres zou worden. Samen met Aretha Franklin en Diana Ross behoorde Dionne Warwick uiteindelijk tot een select groepje van zwarte souldiva’s dat met hun muziek de jaren zestig in alle opzichten kleur zou geven.

Marie Dionne Warrick wordt op 12 december 1940 geboren in East Orange, New Jersey. Ze groeit op in een gezin waar muziek een belangrijke plaats inneemt. Zo zingt moeder Lee in de bekende gospelgroep The Drinkard Singers. Dat doet zij samen met haar zus Cissy, die later ook een beroemde dochter baart: Whitney Houston. Vader Mancel Warrick werkt eerst als hotelportier waarna hij een baan vindt als publiciteitsman bij platenmaatschappij Cheswick Records. Aan het einde van haar middelbare school start Dionne met haar jongere zusje Delia ‘Dee Dee’ Warrick het zanggroepje The Gospelaires.

The Gospelaires worden ontdekt tijdens een amateurshow in het bekende Apollo Theater in Harlem. Ze winnen de show en mogen als achtergrondkoortje meedoen op platen van Dinah Washington, Brook Benton, Solomon Burke, Ben E. King en The Drifters. Tijdens een van de sessies met The Drifters ontmoet Dionne de jonge componist Burt Bacharach. Bacharach is diep onder de indruk van Dionne’s stemgeluid en stelt haar voor aan zijn vriend Hal David. Vervolgens vragen zij aan Dionne of die enkele liedjes van het duo als demo wil inzingen. Dit met de bedoeling de demo’s te laten horen aan diverse platenbazen en de liedjes aan hen te verkopen. Zo belandt één van de door Dionne gezongen demo’s op het bureau van Florence Greenberg, platenbazin van beroemde artiesten als The Shirelles en de Isley Brothers. Het verhaal gaat dat Greenberg de demo hoorde en meteen uitriep: “Forget the song, get the girl!” Waarna Dionne een platencontract kreeg aangeboden.

Zo scoort zij in 1974 haar eerste Amerikaanse nummer 1-hit met 'Then Came You', een duet dat zij zingt met de soulgroep The Spinners. Ook het door Barry Manilow geproduceerde 'I’ll Never Love This Way Again' en het door Isaac Hayes geschreven 'Deja Vu' worden grote hits. In 1982 gaat Dionne een succesvolle samenwerking aan met de Bee Gees. De broertjes Gibb nemen een compleet album met haar op, dat wereldhits bevat als Heartbreaker en 'All The Love In The World'. In 1985 komt het tot een verzoening met Burt Bacharach. Hij schrijft voor haar het liedje 'That’s What Friends Are For'. Dionne neemt het op met haar muzikale vrienden Stevie Wonder, Elton John en Gladys Knight en scoort er een nieuwe nummer 1-hit mee. Het liedje wordt ook gebruikt als thema tegen de bestrijding van AIDS. Dionne en haar vrienden halen er ruim één miljoen dollar mee op voor de American Foundation For AIDS Research.

Ticketprijs: € 89,-

Trailer

In de spotlight

  • cadeautip
  • Geef een CineCity filmuitje cadeau
  • Dagelijks
  • CineCafé afhaalmenu
  • Foto's
  • De Slag Om De Schelde & meer...

Ontwerp & realisatie: Nilsson