Leuk je weer te zien! Lees onze maatregelen hier Sluiten

Dark Waters (FbtS)

Dark Waters (FbtS)
Film
Eng
Grof taalgebruik

Uw beoordeling

Details

Cast 
Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman
Regisseur 
Todd Haynes
Lengte 
2:06
Gesproken taal 
Engels
Taal ondertitels 
Nederlands
IMDB rating
Dark Waters (FbtS) op IMDB

Samenvatting

Maandag 13 januari wordt u ontvangen met een glaasje bubbels of jus voorafgaand aan de film en toosten we graag samen met u op het nieuwe Filmjaar in Terneuzen.
In Vlissingen heffen we op dinsdag 14 januari na de film van 14.00 graag met u het glas op het nieuwe jaar. Na de film van 19:30 luiden Film by the Sea en CineCity gezamenlijk het nieuwe jaar in met een receptie tijdens Film by the Sea door het jaar.
Bij de voorstelling van 14 januari 19:30 uur zal ook het artwork van Film by the Sea 2020 worden gepresenteerd. Een bijzondere avond dus waar u alvast de poster van 2020 te zien krijgt en waar festivaldirecteur Jan Doense alvast een tipje van de sluier oplicht en u vertelt over de plannen voor het festival in september 2020.

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscar®genomineerde Mark Ruffalo) die net partner is geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor diverse grote chemie bedrijven, heeft hij reeds zijn sporen verdiend en daarmee zijn toekomst veilig gesteld. Wanneer hij op zijn werk benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land wat de oogst verpest en het vee doodt, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott uiteindelijk een klacht in tegen chemie concern DuPont. Hij begrijpt dat er gevochten moet worden voor de gerechtigheid voor een gemeenschap die al jaren wordt blootgesteld aan dodelijke chemicaliën Het is het begin van een 15 jaar durend gevecht tegen het chemie concern, waarbij hij niet alleen zijn carrière en reputatie op het spel zet, maar ook zijn relatie met zijn vrouw Sarah (Oscar®winnares Anne Hathaway) en zijn eigen gezondheid zwaar op de proef stelt.

Trailer

Mediagallery

Dark Waters (FbtS)
Dark Waters (FbtS)
Dark Waters (FbtS)
Dark Waters (FbtS)
Dark Waters (FbtS)
Dark Waters (FbtS)

In de spotlight

  • IEDERE MAANDAG
  • CineCafé PubQuiz
  • 5 AUGUSTUS
  • LadiesNight: Alles is zoals het zou moeten zijn

Ontwerp & realisatie: Nilsson