Leuk je weer te zien! Lees onze maatregelen hier Sluiten

Crosby, Stills, Nash & Young

Crosby, Stills, Nash & Young
Theater

Uw beoordeling

Details

Cast 
Jelle Paulusma, Bertolf Lentink, Diederik Nomden, Bauke Bakker & Dirk Schreuders
Lengte 
1:30

Samenvatting

Her Majesty: Jelle Paulusma, Bertolf Lentink, Diederik Nomden, Bauke Bakker & Dirk Schreuders.

In hun vorige theaterprogramma Back to Abbey Road waagde Her Majesty zich zeer overtuigend en met even groot succes (70 concerten waarvan vele uitverkocht) aan het laatste album van The Beatles. Maar Her Majesty heeft meer in haar mars; in hun nieuwe programma Déjà vu wordt de tijdloze muziek en perfecte samenzang van Crosby, Stills, Nash & Young onder de loep genomen.

Eerst een huishoudelijke, maar interessante mededeling: nieuw binnen de gelederen van Her Majesty zijn gitarist/toetsenist Diederik Nomden alsook Jelle Paulusma, zanger/gitarist en met name zeer bekend als voorman van één van Nederlands beste popbands ooit: het legendarische Daryll-Ann.

Déjà vu vertelt het verhaal achter de samenwerking tussen David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash & Neil Young. De vier hadden allen in topbands gespeeld: Crosby in The Byrds, Stills & Young in Buffalo Springfield en Nash in The Hollies. Van deze bands worden de beste songs gespeeld.

Crosby, Stills en Nash zongen voor het eerst samen in het huis van Joni Mitchell. Ze ontdekten direct dat hun stemmen op een magische manier bij elkaar kleurden. In 1969 kwam hun eerste album uit met daarop onder andere Suite: Judy Blue Eyes en Helplessly Hoping. Her Majesty speelt eveneens de hoogtepunten van dit album.

In 1970 voegde Neil Young zich bij de groep. Ze speelden op het fameuze festival Woodstock en maakten daarna het meesterwerk Déjà vu, wat door Her Majesty integraal ten gehore wordt gebracht.

Naast een puntgaaf muzikaal eerbetoon is Déjà vu een programma waarin op een onderhoudende manier verteld wordt over de jaren zeventig, de achtergronden van de vier legendarische muzikanten en hun onvergetelijke songs. Déjà vu wordt gelardeerd met prachtige filmbeelden en stills (sic!) en is een absolute must voor de liefhebber van Westcoast-pop en goddelijke samenzang.

De Stentor: ‘…extreem goede band met superieure stem- en instrumentbeheersing. Verbluffend.’

Ticketprijs: € 22,50

Trailer

In de spotlight

  • IEDERE MAANDAG
  • CineCafé PubQuiz
  • 5 AUGUSTUS
  • LadiesNight: Alles is zoals het zou moeten zijn

Ontwerp & realisatie: Nilsson