Wij zijn open! Bestel je tickets online. Lees hier meer Sluiten

Celebrating the Music of Joe Cocker

Celebrating the Music of Joe Cocker
Theater

Uw beoordeling

Details

Lengte 
1:30

Samenvatting

Celebrating the Music of Joe Cocker“, “Performed by original band members and the stunning singer Elliott Tuffin’

Met in het voorprogramma de Zeewse singer-songwriter JP de Klerk!

Rocklegende Joe Cocker mag dan zelf niet meer onder de levenden zijn; zijn songs zijn onsterfelijk. Met dank aan bandleden Cliff Goodwin, Mitch Chakour en Deric Dyer, die jarenlang met de in 2014 overleden zanger op de planken stonden. Zij wilden Joe’s muzikale nalatenschap levend houden voor zijn talloze fans en zijn songs net zo authentiek ten gehore brengen als hij ze zelf zong.

Een ‘mission impossible’, leek het, want waar vind je een stem die kan tippen aan Cocker’s markante rauwe stemgeluid? Die vond het drietal in de Londense rockzanger Elliott Tuffin, die heel veel inspiratie vond in de muziek van Cocker en qua stem verbluffende overeenkomst vertoont met zijn idool. Die gelijkenis maakt deze show tot een regelrechte reïncarnatie van de ziel van Joe Cocker!

Ook het overtuigend neerzetten van de podiumstijl van de rocklegende gaat Elliott probleemloos af. Samen met de drie gepassioneerde bandleden van weleer, aangevuld met nieuw instrumentaal bloed, brengt hij Cocker hits als ‘The Letter’, ‘Cry me a river’ ‘Don’t let me be misunderstood’, ‘You can leave your hat on’, ‘Night Calls’, ‘Up where we belong’, ‘When the night comes’ en ‘Unchain my heart’ weer helemaal terug.

Met zinderend gitaarwerk onder een stoere rockstem met rauwe hoekjes. De renaissance van Cocker’s repertoire laat zich met een knipoog mooi vangen in ‘With a little help from my friends’. Met deze oorspronkelijke Beatles song scoorde Joe Cocker in 1968 een wereldwijde hit. En nu is het dankzij zijn vrienden Cliff, Mitch en Deric dat miljoenen muziekliefhebbers ook na zijn dood nog zo intens van zijn muziek kunnen genieten.

JP de KLERK
De Middelburgse singer-songwriter JP DeKlerk brengt april 2017 zijn eerste solo-album uit. Het album is getiteld Old Cold Church Road en bevat 7 eigen songs van JP.
Het album is geproduceerd door de van oorsprong Zeeuwse gitarist Angelo de Rijke, opgenomen in Nederland en gemixt door Martin Pradler (oa Ry Cooder, John Mayer).
JP DeKlerk, die als frontman JP van The Seeger Session Band sinds 2010 successen in binnen- en buitenland viert, blijft met de thema’s van de liedjes letterlijk en figuurlijk dicht bij huis. Vandaar de titel Old Cold Church Road, oftewel Oude Koudekerkseweg, de Middelburgse straat waar De Klerk al jaren woont. Hoewel de thematiek van de Engelstalige teksten veelal Nederlands, Zeeuws of Middelburgs is klinkt de muziek onmiskenbaar Amerikaans. De songs en de Americana-achtige productie doen soms denken aan Bruce Springsteen, John Mellencamp en John Hiatt.

Momenteel speelt JP DeKlerk solo of met zijn band live op verschillende podia in Zeeland. Naast de songs van Old Cold Church Road komt ook ander eigen werk van DeKlerk aan de orde.
www.jpdeklerk.com

20.15u aanvang voorprogramma van JP de Klerk
20.40u pauze
21.05u aanvang Celebrating the music of Joe Cocker (90 minuten)

Ticketprijs: € 27,50

Trailer

Mediagallery

Celebrating the Music of Joe Cocker

In de spotlight

  • TIP
  • Reserveer je tafel in het CineCafé
  • Foto's
  • De Slag Om De Schelde & meer...

Ontwerp & realisatie: Nilsson