Bureau Sport

Array
Bureau Sport
Theater

Uw beoordeling

Details

Cast 
Frank Evenblij en Erik Dijkstra
Regisseur 
Erik van Muiswinkel
Lengte 
1:30

Samenvatting

Bureau Sport in het theater
Frank Evenblij en Erik Dijkstra brengen ‘Bureau Sport’ op de planken in Vlissingen.

Met speciale (Zeeuwse) gasten: voormalig profwielrenner Johnny Hoogerland en voormalig Europees kampioene judo Elisabeth Willeboordse.

Al negen seizoenen lang maken sportgekken Evenblij en Dijkstra ‘Bureau Sport’ op tv. Het werd tijd voor een uitstapje: de heren gaan met hun favoriete tv-programma het theater in. Op 12 mei a.s. is de voorstelling te zien in het CCXL Theater in Vlissingen.

Net zoals in het gelijknamige tv-programma komen ook in het theater de mooiste verhalen en de interessantste gasten uit de sport voorbij. Speciaal voor de voorstelling in Vlissingen bestaat de line-up van sportgasten uitsluitend uit Zeeuwen. Yersekenaar Johnny Hoogerland wordt in ‘de verhoorwagen’ het vuur aan de schenen gelegd over zijn wielerloopbaan en tijdens ‘meedoen met’ laat de Middelburgse Elisabeth Willeboordse zien waarom zij in 2005 die gouden plak op het EK judo won.

Evenblij en Dijkstra nemen in het theater ook de ruimte om, zoals ze zelf zeggen ‘de achterkant’ van hun tv-programma te laten zien. Evenblij: “In die negen seizoenen hebben we veel verhalen verzameld die de uitzending niet haalden. Omdat er geen camera bij aanwezig was, of omdat ze niet geschikt waren voor tv. Deze verhalen zijn veel te mooi om op de plank te laten liggen, en in het theater komen ze schitterend tot hun recht.”

Regie theatervoorstelling: Erik van Muiswinkel

Over Frank en Erik:
Frank Evenblij en Erik Dijkstra begonnen beiden hun televisiecarrière als Jakhalzen bij De Wereld Draait Door en maken nu samen al enkele jaren Bureau Sport. Sinds januari van dit jaar is Bureau Sport ook in het theater te zien en op Radio1 te horen.
Frank presenteert daarnaast sportprogramma’s bij Ziggo Sport, waaronder Peptalk, een wekelijkse talkshow met Jack van Gelder.
Erik presenteerde bij de VARA o.a. het programma De Strijd, waarin de geschiedenis van de arbeider in Nederland in kaart werd gebracht. In december 2015 kwam zijn boek over Hans van Helden uit; ‘Hoe sterk is de eenzame schaatser’.

Ticketprijs: € 25,-

Trailer

In de spotlight

  • Zaterdag 26 mei
  • Champions League Finale: Real - Liverpool
  • Vrijdag 1 juni
  • John Cleese: The Last Time To See Me Before I Die
  • Zondag 27 mei
  • Kleuterbios: Disney Junior Party 2

Ontwerp & realisatie: Nilsson