Bruce Springsteen: Western Stars

Bruce Springsteen: Western Stars
Film

Uw beoordeling

Details

IMDB rating
Bruce Springsteen: Western Stars op IMDB

Samenvatting

Met ‘Western Stars’, het eerste studioalbum van Springsteen in vijf jaar, slaat de legendarische singer-songwriter een nieuwe weg in, waarbij hij echter zijn roots niet vergeet.
De documentaire behandelt de thema's liefde en verlies, eenzaamheid, familie en de onverbiddelijk voortschrijdende tijd. De film roept het beeld op van het Amerikaanse Westen -zowel het mythische Westen als de harde werkelijkheid -en vertelt met archiefbeelden, muziek en Springsteen ‘persoonlijke bespiegelingen het verhaal van ‘Western Stars’.

“Western Stars”biedt fans over de hele wereld de enige kans om Springsteen alle 13 songs op het album te zien spelen, ondersteund door een band en een volledig orkest, onder het kathedraalachtige dak van zijn bijna 100 jaar oude schuur.

Thom Zimnyregisseerde de film samen met Springsteen, die hiermee zijn regiedebuut maakt.‘Western Stars’,het 19e studioalbum van Springsteen, is wereldwijd succesvol.

Het bereikte de nummer 1-positie in de iTunes-hitlijsten op elk continent, onder meer in de VS ,het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Spanje, Italië, Nederland, Australië, India, Zuid-Afrika en heel Scandinavië. Het album ontving ook lovende recensies, met bewoordingen als ‘briljant’, ‘betoverend’, ‘prachtig’ en ‘een meesterwerk’.Springsteen en Zimny, die samen “Western Stars” regisseerden, hebben in de loop der jaren aan verschillende projecten samengewerkt, waaronder de documentaire “The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town”en de door Netflix gefilmde versie van de Tony Award-winnende “Springsteen on Broadway”, die door Zimny werd geregisseerd. “Western Stars” werd geschreven en uitgevoerd door Bruce Springsteen, met als speciale gast Patti Scialfa. Producenten zijn Thom Zimny, Jon Landau, Barbara Carren George Travis; Springsteen is uitvoerend producent. De muziek is van Springsteen.

Zie deze geweldige documentaire op het grote scherm van CineCity,

Tickets 12,50

Trailer

In de spotlight

Wild Romance in CineCity
  • Vrijdag 24 januari
  • Wild Romance: Out of Heaven Theater Tour
  • Woensdag 29 januari
  • LadiesNight: Onze jongens in Miami

Ontwerp & realisatie: Nilsson