The Best Of 155

Verwacht 08-03-2017
Array
The Best Of 155
Theater

Uw beoordeling

Details

Samenvatting

155 (éénvijfvijf) is een formatie creatieve gekken bij elkaar gebracht door de passie voor bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst. Voortkomend uit breakdancecollectief iLL Skill Squad zijn ze gegroeid naar een groep die theatervoorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren.
Ze hebben als iLL Skill Squad een daverend debuut gemaakt in de theaterwereld met hun voorstelling genaamd ‘155’. Op Lowlands speelden ze het dak van de overvolle ‘Juliet’, ze waren de revelatie op het prestigieuze Jonge Harten Festival en ze werden zelfs uitgenodigd te spelen op de Nederlandse Dansdagen. Als klap op de vuurpijl werd ‘155’ bekroond met de eerste André Gingras Award.
Juryquotes:

- “Met een voet in de dans van de straat en een andere op het professionele podium presenteert dit eigenzinnige danscollectief wervelend en enerverend totaaltheater. “
- “[Hun] dansstijl [...] is een vernuftige fusie van moderne dans en hiphop; rauw en tegelijkertijd energiek. Zij creëren theater met breakdance, acrobatiek, clubbing en multimedia, en dat alles met humor en relativering. Zij zijn zich zeer bewust van hun bewegingstaal en ontwikkelen die voortdurend, hun voorstellingen zijn verrassend, tegendraads, speels en vol verbeeldingskracht. “
- “Zij [grijpen] het publiek bij de kladden, nooit gemakzuchtig leunend op de virtuositeit van hun bewegingstaal.”
Trouw over '155'

“Met hun behendige voetenwerk, elastieken benen en golvende schouders lijken ze wel van rubber”
“maar welke halsbrekende toeren ze ook uithalen, ze blijven relaxed”

155 (éénvijfvijf) maakten al een aantal indrukwekkende voorstellingen voor op festivals en het theater. Met deze BEST OF show komen zij naar een heel beperkt aantal theaters in het land om hun salto's, toffe visuals, zieke breakdancemoves en vette routines aan jullie te laten zien!

ticketprijs 18,50

Trailer

Tickets kopen of reserveren

Vlissingen

woensdag
8 maart

Terneuzen

Geen voorstellingen in deze vestiging

In de spotlight

Martin Koolhoven Brimstone Raimond van Soest CineCity
  • ZATERDAG 21 JANUARI 21:00 uur
  • BRIMSTONE MET MARTIN KOOLHOVEN
  • ZONDAG 22 JANUARI 11:00 UUR
  • KLEUTERBIOSCOOP: MASHA EN DE BEER
Hans Dorrestijn het einde is zoek ccxltheater theatervoorstelling voorstelling
  • ZONDAG 29 JANUARI 15:00 UUR
  • HANS DORRESTIJN - HET EINDE IS ZOEK

Ontwerp & realisatie: Nilsson