The Best Of 155

The Best Of 155
Theater

Uw beoordeling

Details

Lengte 
1:00

Samenvatting

Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een uniek en eenmalig voorprogramma gepresenteerd, gedanst door de deelnemers aan het dansproject Dansdroom Zeeland. Dansdroom Zeeland is de verzamelnaam van een aantal danstrajecten waarbij ambitieuze, jonge, Zeeuwse dansers de kans krijgen hun talent verder te ontwikkelen en een kijkje te nemen in de wereld van de professionele dans. Tijdens een korte, maar intensieve repetitieperiode krijgen de jonge dansers een choreografie aangeleerd en werken zij toe naar een voorstelling die dit theaterseizoen als voorprogramma van diverse dansvoorstellingen in de schouwburgen en theaters wordt opgevoerd. Voor meer info: http://www.dan-zee.nl/. Dansdroom is een initiatief van Stichting DanZee i.s.m. ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

155 (éénvijfvijf) is een formatie creatieve gekken bij elkaar gebracht door de passie voor bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst. Voortkomend uit breakdancecollectief iLL Skill Squad zijn ze gegroeid naar een groep die theatervoorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren.
Ze hebben als iLL Skill Squad een daverend debuut gemaakt in de theaterwereld met hun voorstelling genaamd ‘155’. Op Lowlands speelden ze het dak van de overvolle ‘Juliet’, ze waren de revelatie op het prestigieuze Jonge Harten Festival en ze werden zelfs uitgenodigd te spelen op de Nederlandse Dansdagen. Als klap op de vuurpijl werd ‘155’ bekroond met de eerste André Gingras Award.
Juryquotes:

- “Met een voet in de dans van de straat en een andere op het professionele podium presenteert dit eigenzinnige danscollectief wervelend en enerverend totaaltheater. “
- “[Hun] dansstijl [...] is een vernuftige fusie van moderne dans en hiphop; rauw en tegelijkertijd energiek. Zij creëren theater met breakdance, acrobatiek, clubbing en multimedia, en dat alles met humor en relativering. Zij zijn zich zeer bewust van hun bewegingstaal en ontwikkelen die voortdurend, hun voorstellingen zijn verrassend, tegendraads, speels en vol verbeeldingskracht. “
- “Zij [grijpen] het publiek bij de kladden, nooit gemakzuchtig leunend op de virtuositeit van hun bewegingstaal.”
Trouw over '155'

“Met hun behendige voetenwerk, elastieken benen en golvende schouders lijken ze wel van rubber”
“maar welke halsbrekende toeren ze ook uithalen, ze blijven relaxed”

155 (éénvijfvijf) maakten al een aantal indrukwekkende voorstellingen voor op festivals en het theater. Met deze BEST OF show komen zij naar een heel beperkt aantal theaters in het land om hun salto's, toffe visuals, zieke breakdancemoves en vette routines aan jullie te laten zien!

ticketprijs 18,50

Trailer

In de spotlight

ladiesnight cinecity
  • Woensdag 26 februari
  • LadiesNight: Like a Boss
film by the sea zeeuws-vlaanderen in cinecity terneuzen
  • 16, 17, 18 april
  • Film by the Sea Zeeuws-Vlaanderen

Ontwerp & realisatie: Nilsson