BEHIND THE TELESCOPES - LAVINIA MEIJER

Array
BEHIND THE TELESCOPES - LAVINIA MEIJER
Theater

Uw beoordeling

Details

Cast 
Lavinia Meijer, Aimée de Jongh en Arthur Antoine
Regisseur 
Lavinia Meijer/Aimée de Jongh, Film-scene: Manny Nickpour
Lengte 
1:10

Samenvatting

BEHIND THE TELESCOPES

Harpiste Lavinia Meijer en animatiekunstenaar Aimée de Jongh ontmoetten elkaar tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door, waar Lavinia live de muziek verzorgde bij een korte animatiefilm van Aimée. Het klikte zo goed dat de twee samen de film Behind the Telescopes hebben ontwikkeld, waarbij de prachtige animaties van Aimée samenkomen met de muziek van Lavinia. Er is werk van Philip Glass, Nils Frahm, Ólafur Arnalds (alle drie componisten staan ook op haar nieuwste album The Glass Effect), maar ook heeft Lavinia enkele stukken speciaal voor de film gecomponeerd. Ze deelt daarbij het podium met sound designer Arthur Antoine, die ze ook in 2015 voor haar succesvolle concert in Carré uitnodigde.

Het jonge meisje Lyra droomt ervan om astronaut te worden. Op een dag wordt ze uitverkoren om een ruimtereis te maken naar dezelfde planeet, die haar vader jaren ervoor fataal werd. Haar grote hoop is om daar leven te ontdekken en een ideale nieuwe wereld te creëren. In deze meeslepende en ontroerende multimediale voorstelling wordt het publiek onderdeel van een filmische en muzikale zoektocht.
De ideale combinatie voor CCXL, waar film, theater en live muziek samenkomen!

Deze bijzondere voorstelling wordt georganiseerd i.s.m. de Zeeuwse Concertzaal

Duur: 70 minuten, zonder pauze.
Tickets: € 20,-

Biografie Aimée
Aimée de Jongh (1988) is animator, illustratrice en striptekenares. Hoewel ze afstudeerde aan de studie Animatie, werd ze het meest bekend met haar dagelijkse humorstrip ‘Snippers’ in Dagblad Metro. Met haar karakteristieke 2D-animaties, altijd op de traditionele wijze gemaakt, brengt ze haar tekeningen tot leven. De mix tussen film en muziek is voor Aimée een belangrijk onderdeel van haar werk. Het heeft al geleid tot bijzondere resultaten en combinaties. Zo maakte ze al een videoclip voor zangeres Wende Snijders en werkte ze eerder samen met Lavinia Meijer en Marc-Marie Huijbregts voor het programma De Wereld Draait Door. ‘Behind the telescopes’ is haar langste animatiefilm tot nu toe.

Biografie Lavinia Meijer
Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

Trailer

In de spotlight

  • Zaterdag 26 mei
  • Champions League Finale: Real - Liverpool
  • Vrijdag 1 juni
  • John Cleese: The Last Time To See Me Before I Die
  • Zondag 27 mei
  • Kleuterbios: Disney Junior Party 2

Ontwerp & realisatie: Nilsson