Breaking! CineCity is tijdelijk gesloten Meer informatie Sluiten

ANIMALS and Friends

ANIMALS and Friends
Theater

Uw beoordeling

Details

Lengte 
1:30

Samenvatting

ANIMALS and Friends: John Steel, Mick Gallagher, Danny Handley & Roberto Ruiz.

In 1964 spoelde er een golf van Rock & Roll over de wereld. Boven op deze golf zaten The Beatles, The Rolling Stones en natuurlijk The Animals. Aan de oevers van de rivier The Tyne ontstond een nieuw aanbod, een gloednieuwe stroming: Rhythm & Blues die de hele wereld in zijn greep nam.

Geschiedenis
Toen John Steel en Eric Burdon in 1957 in hun woonplaats Tyneside begonnen met muziek maken konden ze niet vermoeden dat ze zich binnen een paar jaar zouden kunnen rekenen tot de beste Britse bands en bovenal geliefd zouden zijn over de hele wereld.

The Animals zijn na The Beatles de tweede Britse band die het lukte tot de Amerikaanse hitlijsten door te dringen. Ze eindigden hoog in de Amerikaanse charts door een miljoenen verkoop van de legendarische single House Of The Rising Sun. The Animals hadden doorslaand succes met de opname van dit nummer dat oorspronkelijk van Bob Dylan is. (Er werd zelfs gefluisterd dat Dylan naar hun versie keek voor zijn beruchte ‘Going Electric’)

Hierna had de band meer dan twintig top tien hits over de hele wereld. Een aantal nummers bereikten in veel landen de nummer 1 positie. In Groot-Brittannië alleen al waren dat er 12! De Animals waren bovendien de eerste Britse band die op tour ging in Japan en Polen.

Nu, meer dan 50 jaar later toeren John steel & Mickey Gallagher nog steeds samen. De band is een ruwe Rhythm & Blues band gebleven die internationaal door fans van alle leeftijden met veel respect wordt ontvangen. Er wordt nog altijd enthousiast gereageerd op de beste nummers uit de rijke Animals historie, zoals Boom Boom, Don't Let Me Be Misunderstood, Baby, Let Me Take You Home, I Put A Spell On You, natuurlijk House Of The Rising Sun en We Gotta Get Out Of This Place. Van dat laatste nummer verklaarde Bruce Springsteen ooit op een podium dat het beter is dan alle nummers die hij zelf geschreven heeft. Hij voegde er aan toe dat niet The Beatles, maar The Animals zijn favoriete band is.

In 2014 gingen The Animals samen met The Yardbirds, The Zombies, Maggie Bell en Dave Berry op één van de meest populaire 60´s tours sinds 1960. Ze speelden tijdens deze tour alleen maar in uitverkochte zalen, waaronder de Royal Concert Hall in Glasgow gevuld met 2300 fans.

Momenteel reist de band de gehele wereld rond en zorgt overal waar ze optreden voor een feest der herkenning. Want welke band kan zeggen dat elk nummer bij ieder concert luidkeels wordt meegezongen?

Tickets € 25,-

Gekochte tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Trailer

In de spotlight

Ontwerp & realisatie: Nilsson