Jan Akkerman 75 – Jubileum Tournee - 2022

De voorstelling Jan Akkerman 75 – Jubileum Tournee 2022 op vrijdag 4 maart 2022 is geannuleerd en wordt verplaatst naar vrijdag 10 juni 2022.

Mensen die reeds tickets gekocht hebben voor 4 maart, ontvangen hierover persoonlijk bericht via de mail.

Jan Akkerman is een van de beste en meest gerespecteerde gitaristen van Nederland. Onlangs werd hij 75 jaar en dat gaat gevierd worden met een serie concerten die in het teken staan van zijn hele muzikale loopbaan! Vanaf Johnny & His Cellar Rockers begin jaren zestig en vervolgens The Hunters, Brainbox en Focus tot nummers van zijn eind 2019 verschenen studioalbum Close Beauty.

Naast zijn rol in de internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus werkte Jan Akkerman samen met uiteenlopende muzikanten als BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T. Hij maakte meer dan een dozijn soloplaten, waarop hij elementen uit rock, jazz, blues en dance op eigen wijze combineerde.

Akkerman toert al jaren over de wereld. Hij speelde meerdere malen op het Montreux Jazz Festival en North Sea Jazz, maakte talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika en gaf concerten in onder meer Rusland, Syrië, Australië en Japan. In 1973 riep het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker hem uit tot Beste gitarist ter wereld. In 2005 kreeg hij een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre.

Concerten van Jan Akkerman zijn altijd weer anders: fris, energiek en nooit voorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij zien waartoe hij in staat is en deelt hij zijn passie voor de gitaar met zijn bandleden. Tijdens deze show wordt Jan bijgestaan door zijn vaste band zanger Phil Bee en special guest(s). De setlist zal bestaan nummers van Johnny & The Cellar Rockers, The Hunters, Brainbox, Focus en stukken uit zijn solorepertoire.

Tickets: € 31,50

Gekochte tickets kunnen niet geruild of geretourneerd worden.

Genre

Muziek

Lengte

2:00 (incl. 30 min. pauze)

Delen


Speeltijden (klik op de tijd om te bestellen)

CCXLVlissingen

vrvr10junjun
  • Poster_JanAkkerman_laag_132792202123114999_big.jpg

Suggesties