CineCity presenteert: Horrornight Marathon 13 mei

3x griezelen en gruwelen! Durf jij het aan?

Het is een koude nacht in mei. De lucht boven CineCity Vlissingen is gitzwart. Er hangt een ijzingwekkend stilte. Op straat is niemand te zien. Je loopt naar de deur toe. Een angstaanjagende gil! Je twijfelt… Durf je naar binnen?

Kom dan naar de HorrorNight op vrijdag de 13de mei! Drie bloedstollende unieke films op één avond in een decor vol monsterlijke verschijningen! En als je maag daarvan nog niet is omgekeerd, kun je genieten van ons horrorsnackbuffet. Dit is bij de prijs van je ticket inbegrepen.

Kom ook naar deze angstaanjagende avond die je als horrorfan niet mag missen.


Jan Doense alias Mr. Horror heeft deze films geselecteerd. Hier zijn intro voor de keuzes van deze 3 films.
In een vorig leven, voordat ik directeur van Film by the Sea werd, was mijn bijnaam Mr. Horror. Als levenslange fan van het ooit zo verguisde genre organiseerde ik jarenlang festivals en marathons met de beste horrorfilms van het moment. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en daarom programmeerde ik, speciaal voor CineCity, op vrijdag 13 mei een marathon met drie nieuwe en bijzondere horrorfilms waarbij de rillingen je gegarandeerd over de rug lopen.
Allereerst Moloch, een spiksplinternieuwe horrorfilm van eigen bodem maar met internationale allure. In de debuutfilm van Nico van den Brink komt een oeroud wezen uit het veen weer tot leven, met alle gevolgen van dien.
In Boys from County Hell belanden we ons vervolgens in een Iers dorpje, waar een vampiristisch virus zich razendsnel onder de inwoners verspreidt.
Tenslotte neemt een groep vriendinnen het op tegen een maniak met een enorme drilboor Slumber Party Massacre, een ouderwets bloederige slasherfilm in de traditie van… Vrijdag de 13e! Durf jij het aan? Dan zien we elkaar op vrijdag 13 mei bij CineCity.


Totale prijs €35,00

Bestel je Tickets

Het programma:

Moloch
19:30 - 21:10 uur

'Moloch' vertelt het verhaal van de jonge Betriek (Sallie Harmsen) die aan de rand van het veenmoeras woont. Als Betriek en haar familie op een avond worden aangevallen door een onbekende man, gaat ze op zoek naar een verklaring. Hoe meer ze graaft, hoe meer ze ervan overtuigd raakt dat er op haar wordt gejaagd door een oeroud wezen.
Met o.a.
Sallie Harmsen
Anneke Blok
Jack Wouterse
Regisseur: Nico van den Brink


 

Bestel je tickets >>

Boys From County Hell
21:30 - 23:00 uur

De inwoners van het Ierse Six Mile Hill jagen elkaar al decennialang de stuipen op het lijf door middel van het vertellen van urban legends. Centraal hierin is een oeroude demon die op bloed uit is en zich schuilhoudt onder het grondgebied. Wanneer een team, geleid door een man en diens zoon, aan een pijpleiding begint te werken, maakt het de kwelgeest onbedoeld wakker.
Met o.a.:
Jack Rowan
Nigel O'Neill
Louisa Harland
Regisseur: Chris Baugh

Bestel je tickets >>

Slumber Party Massacre
23:20 - 00:45 uur

Een logeerfeestje verandert in een bloedbad wanneer een moordenaar met een boormachine de pret komt verstoren. Deze remake van Amy Holden Jones' cultklassieker uit 1982 speelt vakkundig met de verwachtingen zonder daarbij uit het oog te verliezen wat we willen zien in een slasher. Slumber Party Massacre is gewiekst, griezelig, vreselijk grappig en van begin tot eind een plezier om naar te kijken. Engels gesproken geen NL ondertiteling.
Met o.a.:
Hannah Gonera
Frances Sholto-Douglas
Mila Rayne
Regiseur: Danishka Esterhazy

Bestel je tickets >>