Recycle en doneer

Wij doneren je statiegeld aan een goed doel

Naast het statiegeld op petflessen kleiner dan 1 liter wordt per 1 april 2023 ook statiegeld op blikjes geheven. Met dit overheidsbesluit wordt een nieuwe stap genomen in het tegengaan van zwerfafval in het milieu. CineCity draagt bij aan het schoonhouden van de leefomgeving waarin onze bioscopen een onlosmakelijk onderdeel zijn.

Daarom kiezen wij ervoor om een vrijwillig innamepunt van statiegeldflessen en blikjes te zijn en daarbij het statiegeld te doneren aan de goede doelen Stichting Bio VakantieoordPlastic Whale Foundation en Stichting Jarige Job. Hiermee kunnen we samen met onze bezoekers een impact maken.
Zo dragen we bij niet alleen bij aan een schone omgeving, maar helpen we ook om bij te dragen aan een goede recycling van plastic flessen.

WAAR GAAT MIJN DONATIE NAARTOE?

Na het inleveren van jouw petflesje en/of blikje in de speciale petman-bakken, zal deze met de andere petflessen en blikjes in donatiezakken worden verstuurd naar Statiegeld Nederland. Vervolgens wordt het statiegeld direct overgemaakt door Statiegeld Nederland naar de goede doelen die minimaal een ANBI keurmerk dienen te bezitten. We kiezen ervoor om een zo breed mogelijke impact te maken en het donatiebedrag evenredig te verdelen over drie doelen.

HET BIO VAKANTIEOORD

Het Bio Vakantieoord is een kleinschalig vakantiepark voor gezinnen met een meervoudig gehandicapt kind. Jaarlijks vieren ruim 1750 gezinnen hun vakantie bij het Bio Vakantieoord. Er zijn 17 aangepaste vakantiebungalows die standaard zijn voorzien van hulpmiddelen. Het park beschikt verder over een unieke combinatie van voorzieningen, die ook allemaal aangepast zijn, zoals een zwembad, een manege, een bioscoop en nog veel meer.
Het Bio Vakantieoord is geheel afhankelijk van donateurs, fondsen, stichtingen en bedrijven. In 1927 is de stichting opgericht door de Nederlandse Bioscoopbond en dankt daaraan zijn naam. 
Meer info 

PLASTIC WHALE FOUNDATION

Plastic Whale is de eerste plastic fishing company ter wereld. Wij Plastic Whale strijdt voor plasticvrije wateren, wereldwijd.  Plastic Whale biedt een gratis scholenprogramma aan in combinatie met plasticvissen, waarbij de kinderen via het lesprogramma aan het denken worden gezet over het probleem van de plastic soep en worden uitgedaagd om op een creatieve manier iets aan het probleem te gaan doen. Door de stichting te steunen maak je het mogelijk voor nog meer basisscholen in Amsterdam en in Nederland, om het lesprogramma te doen en te gaan plasticvissen. Een ervaring die ze rechtstreeks met deze grote uitdaging in contact brengt en die ze bij blijft.
Meer info

STICHTING JARIGE JOB

In Nederland zijn er ieder jaar weer kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat daar thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagbox t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag, thuis én op school! Jaarlijks vieren inmiddels meer dan 80.000 kinderen hun verjaardag met de hulp van Jarige Job!
Meer info