Toegangsbeleid Kijkwijzer

Films bij CineCity worden door Kijkwijzer geclassificeerd naar leeftijd en inhoud. Voor meer informatie kun je kijken op kijkwijzer.nl.

16 jaar filmclassificatie

CineCity houdt zich strikt aan de leeftijdskeuring van 16 jaar. Hierop worden nooit uitzonderingen gemaakt. Bij films gekeurd voor 16 jaar en ouder wordt er bij twijfel naar legitimatie gevraagd. Indien de bezoeker jonger dan 16 jaar is en/of geen legitimatie kan tonen, wordt de toegang geweigerd. Ook onder begeleiding van een ouder die wel aan de leeftijdskeuring voldoet is het niet mogelijk een voorstelling met een hogere leeftijdskeuring te bezoeken. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

12 jaar filmclassificatie

Kinderen, onder begeleiding van een volwassene, worden toegelaten bij films gekeurd voor 12 jaar en ouder. Kijkwijzer waarschuwt voor mogelijke schadelijke beelden in films met de leeftijdskeuring 12 jaar voor kinderen onder deze leeftijd. De verantwoordelijkheid en de keuze om de film toch te bezoeken, na het advies van Kijkwijzer, ligt bij de volwassene. Bij kinderen, zonder volwassen begeleider, wordt er bij twijfel naar de leeftijd geïnformeerd. Indien blijkt dat iemand jonger is dan 12 wordt er geen toegang verleend voor een film die gekeurd is voor 12 jaar en ouder.

9 jaar filmclassificatie

Kinderen, onder begeleiding van een volwassene, worden toegelaten bij films gekeurd voor 9 jaar en ouder. Kijkwijzer waarschuwt voor mogelijke schadelijke beelden in films met de leeftijdskeuring 9 jaar voor kinderen onder deze leeftijd. De verantwoordelijkheid en de keuze om de film toch te bezoeken, na het advies van Kijkwijzer, ligt bij de volwassene. Bij kinderen, zonder volwassen begeleider, wordt er bij twijfel naar de leeftijd geïnformeerd. Indien blijkt dat iemand jonger is dan 9 wordt er geen toegang verleend voor een film die gekeurd is voor 9 jaar en ouder.

6 jaar filmclassificatie

Kinderen, onder begeleiding van een volwassene, worden toegelaten bij films gekeurd voor 9 jaar en ouder. Kijkwijzer waarschuwt voor mogelijke schadelijke beelden in films met de leeftijdskeuring 6 jaar voor kinderen onder deze leeftijd. De verantwoordelijkheid en de keuze om de film toch te bezoeken, na het advies van Kijkwijzer, ligt bij de volwassene. Bij kinderen, zonder volwassen begeleider, wordt er bij twijfel naar de leeftijd geïnformeerd. Indien blijkt dat iemand jonger is dan 6 wordt er geen toegang verleend voor een film die gekeurd is voor 6 jaar en ouder.

Let op: per 1 januari 2020 zijn er aanvullende filmclassificaties voor 14 en voor 18 jaar. 

18 jaar filmclassificatie

CineCity houdt zich strikt aan de leeftijdskeuring van 18 jaar. Hierop worden nooit uitzonderingen gemaakt. Bij films gekeurd voor 18 jaar en ouder wordt er bij twijfel naar legitimatie gevraagd. Indien de bezoeker jonger dan 18 jaar is en/of geen legitimatie kan tonen, wordt de toegang geweigerd. Ook onder begeleiding van een ouder die wel aan de leeftijdskeuring voldoet, is het niet mogelijk een voorstelling met een hogere leeftijdskeuring te bezoeken. Neem dus altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

14 jaar filmclassificatie

Kinderen, onder begeleiding van een volwassene, worden toegelaten bij films gekeurd voor 14 jaar en ouder. Kijkwijzer waarschuwt voor mogelijke schadelijke beelden in films met de leeftijdskeuring 14 jaar voor kinderen onder deze leeftijd. De verantwoordelijkheid en de keuze om de film toch te bezoeken, na het advies van Kijkwijzer, ligt bij de volwassene. Bij kinderen, zonder volwassen begeleider, wordt er bij twijfel naar de leeftijd geïnformeerd. Indien blijkt dat iemand jonger is dan 14 wordt er geen toegang verleend voor een film die gekeurd is voor 14 jaar en ouder.