Festivals

Film by the Sea

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels kom er jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven en de gezelligste feestjes gebouwd. Ook vele acteurs, schrijvers en regisseurs van vakveteranen tot jonge talenten laten graag hun gezicht zien bij het festival. De unieke locatie aan zee en het bomvolle, steeds verrassende programma maken Film by the Sea van Openingsgala tot Slotfeest ieder jaar weer een feest. Dit jaar is de 20e editie van Film by the Sea wat plaats vind van 7 tot en met 16 september.

Buiten het festival om is er het programma Film by the Sea door het Jaar, waarbinnen elke week een bijzondere film wordt vertoond. 

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen

FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen beleefde in 2018 haar, alweer, zesde editie. Inmiddels weten ruim 8600 mensen het jaarlijkse filmfestival, dat wordt gehouden in april, te vinden. Elke dag is er een nieuw programma, zo worden er documentaires getoond, zijn er films die tijdens het festival in première gaan, worden films in geleid en zijn er rondom het festival verschillende evenementen voor jong en oud. De komende editie vindt plaats van 9 tot en met 14 april.

 

Ontwerp & realisatie: Nilsson