MUZIEK

In DE bioscoop van Zeeland, CineCity Vlissingen en Terneuzen, komen de meest fantastische muziekvoorstellingen op het witte doek voorbij. Van een documentaire over het leven van de artiest tot aan een LIVE satellietuitzending van de meest waanzinnige optredens.  

 

André Rieu's 2017 Maastricht Concert

Het spectaculaire concert in Maastricht vindt plaats op het prachtige middeleeuwse plein in de thuisstad van André, waar de maestro zich in zijn element voelt en waar hij samen met zijn 60-hoofdige Johann Strauss Orkest,, sopranen, tenoren en heel bijzondere gasten zijn opwachting maakt. André zorgt voor een onvergetelijke muzikale ervaring vol humor, plezier en emotie voor alle leeftijden. Gastheer tijdens deze presentatie van André Rieus concert in Maastricht is niemand anders dan André van Duin, die exclusief voor bioscoopbezoekers een interview met André Rieu houdt wanneer hij van het podium stapt.

Dit jaar is een heel bijzonder jaar. Het is namelijk precies 30 jaar geleden dat André Rieu zijn Johann Strauss Orkest in zijn thuisstad Maastricht oprichtte. Van een ontwikkeling heeft het doorgemaakt: van een klein groepje musici die repeteerden in het klaslokaal op de basisschool van Andrés zoon tot stadions en concertgebouwen over de hele wereld! Reserveer een plaats op de eerste rij en ervaar dit spectaculaire muzikale evenement op het witte doek. Neem een kijkje achter de schermen, geniet van interviews met André en zijn bijzondere gasten, van muzikale favorieten en van nog veel meer – exclusief in de bioscoop.

Het Andre Rieu Maastricht concert 2017 beleeft u bij DE bioscoop van Zeeland, bij CineCity Vlissingen en Terneuzen op:
Zaterdag 22 juli om 20:00
Zondag 23 juli om 15:00

Kaarten € 13,-
(zondagmiddag in Vlissingen CCXL, toeslag 1,00)

David Gilmour - Live at Pompeii

45 jaar nadat Pink Floyds David Gilmour ‘Live at Pompeii’ filmde in het oudste Romeinse amfitheater, keerde hij tijdens zijn ‘Rattle That Lock’-tour terug naar die legendarische locatie voor twee nieuwe, spectaculaire concerten. De optredens waren de eerste rockconcerten voor publiek ooit binnen de stenen van het Romeinse amfitheater in Pompeii. Het was een waar unicum dat 2600 muziekliefhebbers die twee avonden precies op de plek stonden waar in de eerste eeuw voor Christus gladiatoren voor hun leven vochten.

'David Gilmour Live at Pompeii' is een audiovisueel spektakel met lasers, pyrotechniek, en een gigantisch scherm waarop speciaal gemaakte filmpjes de nummers aanvullen. Maar de grote glansrol is natuurlijk weggelegd voor de heerlijke muziek, die fantastisch wordt uitgevoerd door een band van wereldklasse. Er komen nummers uit Davids eigen carrière voorbij, maar ook Pink Floyd-klassiekers zoals ‘One Of These Days’, het enige nummer dat de band ook tijdens het concert in 1971 speelde.

Tijdens beide concerten was er ook een bijzondere uitvoering te zien van 'The Great Gig In The Sky' van 'The Dark Side Of The Moon’, welke David bijna nooit solo ten gehore brengt. De concertregistratie in de bioscoop bevat de hoogtepunten van beide voorstellingen, gefilmd in 4K door regisseur Gavin Elder. ‘David Gilmour Live at Pompeii’ toont een artiest op het hoogtepunt van zijn artistieke kunnen, die tijdens een exclusieve gelegenheid in een unieke setting een muzikale topprestatie neerzet.

De tracklist bevat o.m. de titelsongs van zijn twee meest recente nummer-1-solo-albums ‘Rattle That Lock’ en ‘On An Island’, andere solonummers en Pink Floyd-klassiekers zoals ‘Wish You Were Here’ en ‘Comfortably Numb’.

Black Sabbath - The End of The End

The End of The End brengt een relaas van de laatste tour van Black Sabbath, de groep die de metalsound gesmeed heeft tot wat hij nu is. Op 4 februari 2017 beklom de band het podium in Birmingham, de stad waar het allemaal begon voor hen, om er hun 81e en laatste concert van The End tour te spelen. En daarmee viel het doek over een carrière die bijna een halve eeuw duurde. The End of The End is het verhaal van dat laatste, emotioneel beladen concert. Fans worden letterlijk ondergedompeld in het hart van de actie en volgen de band vanop de eerste rij terwijl ze al hun hits spelen, van Iron Man over Paranoid tot War Pigs. Sabbath maakte ook van de gelegenheid gebruik om de studio in te duiken en een unieke versie van enkele van hun favoriete songs te spelen. Deze film biedt de fans een intieme inkijk in de relaties en het geplaag binnen de groep, waarbij Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler herinneringen ophalen.

Black Sabbath: The End of the End is eenmalig te zien bij DE bioscoop van Zeeland CineCity Vlissingen en Terneuzen op 28 september 2017 om 20.30 uur.

Kaarten € 13,00

Tickets voor MUZIEK

ANDRE RIEU'S 2017 MAASTRICHT CONCERT

Vlissingen

zondag
30 juli

Terneuzen

zondag
30 juli

David Gilmour - Live at Pompeii

Vlissingen

woensdag
13 september

Terneuzen

woensdag
13 september

Black Sabbath: The End of the End

Vlissingen

donderdag
28 september

Terneuzen

donderdag
28 september

In de spotlight

Andre Rieu's 2017 Maastricht concert
  • Zondag 30 juli in CineCity
  • Andre Rieu's 2017 Maastricht concert
Openingsgala: In Blue
  • Vrijdag 8 september 19:00 uur
  • Openingsgala Film by the Sea: In Blue
Filmgemist
  • 24 uur per dag
  • FilmGemist

Ontwerp & realisatie: Nilsson