Programma

Op deze pagina zijn alle voorstellingen van CCXL Theater te zien. Door op de knop LEES VERDER te klikken, krijgt u meer informatie over de desbetreffende voorstelling én kunt u uw tickets aanschaffen.

 

HANS DORRESTIJN

ZONDAG 29 JANUARI 2017 15:00 UUR

Na de ervaringen met de drie jonge muzikale vrouwen, Zazí, is het weer tijd voor de barre werkelijkheid: onvrede, onrecht, onvermogen, zuivere onversneden wanhoop en lelijkheid. Dorrestijn is in Het einde is zoek weer helemaal zichzelf. Maar er is hoop. In het donker maakt hij nog steeds de beste grappen. En waar geen uitzicht meer is, ontstaat soms inzicht. Angst houdt iemand ver weg van het schrikbeeld van de zelfgenoegzaamheid. Niet de patiënt is verloren, maar de dokter die niet twijfelt.

PETER PANNEKOEK

VRIJDAG 3 FEBRUARI 2017 20:15 UUR

Dit seizoen maakt Peter zijn theaterdebuut met de avondvullende voorstelling 'Zacht van binnen'. Publiek en pers zijn enthousiast en alle voorstellingen zijn dan ook in een mum van tijd uitverkocht. Daarom zal Peter, onder andere bekend van De Wereld Draait Door, nog één seizoen langs de theaters gaan. ‘Zacht van binnen’ is een mix van comedy en theatrale vertelling. Het vertelt over angst en hoe angst het leven van de mens regeert. Maar wees niet bang. Het wordt een fantastische avond.

ODIEZEE - IN CONCERT

ZATERDAG 4 FEBRUARI 2017 20:15 UUR

De zes mannen en één vrouw van theaterband FABELHAFT nemen u mee op avontuur. Ze presenteren een up-to-date theaterconcert O die zee, gebaseerd op de eeuwenoude Griekse bestseller Odyssee. Het is een concertvorm van de succesvolle, gelijknamige rockopera, die ze in de zomer van 2014 avond aan avond uitverkocht speelden in het imposante Zeefort Rammekens aan de Westerschelde.

THEO MAASSEN

DONDERDAG 9 FEBRUARI 2017 20:15 UUR

Theo Maassen had even wat anders te doen. De wereld kon toch wel éven aan haar lot worden overgelaten? Niet dus. Alarmerende situaties vechten om voorrang. Culturen botsen op elkaar als autootjes op de kermis. Onbehagen houdt ons land in een ijzeren greep.. In VANKWAADTOTERGER stelt Theo Maassen orde op zaken zoals alleen hij dat kan. De ticketverkoop start aanstaande vrijdag, 4 maart, via onderstaande link:

THE BEST OF THE DUTCH EAGLES

VRIJDAG 17 FEBRUARI 2017 20:15 UUR

Een avond vol hoogtepunten uit het werk van The Dutch Eagles betekent natuurlijk: veel Eagles, maar ook hoogtepunten uit door de Eagles beïnvloed werk en persoonlijke favorieten die afgelopen jaren zijn gespeeld. En wist u dat er nog steeds songs van de Eagles zijn die The Dutch Eagles niet eerder speelden? Een avond die u niet wilt en mag missen!

EEN HOMMAGE AAN PACO DE LUCIA

DONDERDAG 23 FEBRUARI 2017 20:15 UUR

Niemand heeft ooit méér betekend voor Flamenco dan Francisco Sanchez Gomez, wereldwijd bekend als PACO DE LUCIA. Met deze voorstelling brengt het kruim van de Belgische flamenco scene een eerbetoon aan een bijzonder muzikant en componist

 

Moya Brennan: The voice of Clannad

VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017 20:15 UUR

Moya Brennan weet al decennia met evenveel overtuiging tienduizenden muziekliefhebbers te boeien tijdens festivals over de hele wereld, als een intiem publiek in theaterzalen. Haar veelzijdigheid wordt nog eens benadrukt door haar samenwerking met het Metropole orkest in 2011. Tijdens haar concerten zal Moya behalve songs van haar solo-albums ook een aantal Clannad-klassiekers ten gehore brengen.

SHIRMA ROUSe - THE SOUL OF SPANISH HARLEM

ZATERDAG 4 MAART 2017 20:15 UUR

Centraal in de show staat de enorme verscheidenheid aan zinderende muziek afkomstig uit Spanish Harlem, of 'El Barrio' zoals de levensgevaarlijke wijk ook wel genoemd werd. Deze muziek was vanaf het eerste moment van enorm belang voor z'n inwoners en veroverde vanuit New York de hele wereld. De cast bestaat uit de zangeressen Shirma Rouse, Gianna Tam en Lilian Vieira.

THE BEST OF 155

WOENSDAG 8 MAART 2017 20:15 UUR

155 (éénvijfvijf) is een formatie creatieve gekken bij elkaar gebracht door de passie voor bewegingsvormen, muziek, emotie en kunst. Voortkomend uit breakdancecollectief iLL Skill Squad zijn ze gegroeid naar een groep die theatervoorstellingen maakt door dans, video en komedie op unieke wijze te combineren.

3JS - U2, THE JOSHUA TREE

ZATERDAG 11 MAART 2017 20:15 UUR

Precies dertig jaar na het uitkomen van The Joshua Tree laten de 3JS dit complete album, en ander onvergetelijk U2-materiaal, herleven in het theater. Velen beschouwen het album als het beste dat U2 ooit maakte, met hits als Where The Streets Have No Name, With Or Without You en I Still Haven't Found What I'm Looking For. Het legendarische album uit 1987 wordt noot voor noot nagespeeld in een theatrale setting.

RAY WILSON - GENESIS CLASSICS

DINSDAG 14 MAART 2017 20:15 UUR

Ray Wilson is een Schotse zanger die bekendheid verwierf als zanger van de progressieve rockband Genesis. Nadat het doek viel voor Genesis in 1999, richtte Ray Wilson zich op zijn soloproject CUT_ en zijn band Stiltskin waar hij de wereldhit 'Inside' maakte. In 2002 werkte Ray Wilson samen met de Nederlandse DJ Armin van Buuren, waarvoor hij het nummer Yet Another Day inzong.

Ali B - JE SUIS ALI

WOENSDAG 15 MAART 2017 20:15

Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op TV. Nederlanders vinden dat hij de Marokkaanse jeugd moet aanspreken ‘want naar jou luisteren ze tenminste.’ Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS.  Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. GeenStijl noemt hem valse Messias, linkse marionet en doortrapte weldoener. En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen.

her majesty's theatertour 'déjà vu' over Crosby, Stills, Nash & Young

VRIJDAG 24 MAART 2017 20:15 UUR

In het universum van Bertolf bestaat niet zoiets als het rustig aandoen. Met zijn nieuwe band Color Reporters brengt hij een frisse debuutplaat uit. Met het gezelschap Her Majesty speelt hij in de theaters een ode aan Abbey Road van The Beatles.

 

ROUE VERVEER - OP HET LAATSTE MOMENT

ZATERDAG 25 MAART 2017 20:15 UUR

Dit is alweer de zevende avondvullende show en waar het over zal gaan, weet nog niemand. Gelukkig worden de beste beslissingen genomen op het laatste moment. Maar één ding is zeker: U zult, zoals gewoonlijk, met buikpijn van het lachen de zaal verlaten. Dat voel je al vanaf het eerste moment.

LEKKER WEERTJE, DIKKIE DIK! (2+)

ZONDAG 26 MAART 2017 15:00 UUR

In de muzikale theatervoorstelling Lekker weertje, Dikkie Dik staan de verschillende seizoenen centraal. Dikkie Dik dartelt tussen de lammetjes in de lente, vangt bladeren in de herfst en speelt in de sneeuw in de winter. De voorstelling mondt uit in een spetterend zomerfeest, waar niet alleen Dikkie Dik en zijn vriendjes, maar ook alle kinderen in de zaal aan mogen meedoen. Dirk Scheele speelt de wervelende en vrolijke voorstelling vol liedjes samen drie poppenspelers in een prachtig decor.

HET ZWANENMEER - VIENNA FESTIVAL BALLET

WOENSDAG 29 MAART 2017 20:15 UUR

Het Zwanenmeer is het romantische liefdesverhaal tussen prins Siegfried en prinses Odett. Een betoverend verhaal waarbij onschuldige meisjes worden veranderd in een zwaan en waar alleen zuivere liefde deze betovering kan doorbreken. Het Vienna Festival Ballet onderscheidt zich door een relatief jonge cast. De Oostenrijkse danser en artistiek directeur van het gezelschap, Peter Mallek, trad zelf op veertienjarige leeftijd toe tot het corps de ballet van de Weense Staatsopera.

jeroen van der boom in concert

ZATERDAG 1 APRIL 2017 20:15 UUR

Komend seizoen zoekt Jeroen van der Boom voor het eerst de intimiteit van het theater op. Bij het grote publiek is Jeroen vooral bekend als Nederlandstalige zanger, TV presentator en maakt hij deel uit van De Toppers. In deze theatershow komt zijn veelzijdigheid als artiest pas echt goed tot zijn recht en wordt duidelijk dat Jeroen over nog vele andere talenten beschikt. Tijdens de theatershow wordt hij vergezeld door zijn vaste band.

BEHIND THE TELESCOPES - LAVINIA MEIJER

ZONDAG 2 APRIL 2017 16:00

Harpiste Lavinia Meijer en animatiekunstenaar Aimée de Jongh ontmoetten elkaar tijdens een uitzending van De Wereld Draait Door, waar Lavinia live de muziek verzorgde bij een korte animatiefilm van Aimée. Het klikte zo goed dat de twee samen de film Behind the Telescopes hebben ontwikkeld, waarbij de prachtige animaties van Aimée samenkomen met de muziek van Lavinia. De ideale combinatie voor CCXL, waar film, theater en live muziek samenkomen!

DANNY VERA - BETWEEN THE DARK & DAYLIGHT

DONDERDAG 6 APRIL 2017 20:15 UUR

Na uitverkochte zalen door het hele land, memorabele optredens bij ‘De Wereld Draait Door’ en ‘RTL Late Night’ en na al 6 jaar lang te zien te zijn bij Voetbal Inside, reist Danny samen met zijn band langs Nederlands mooiste theaters. Zoals men ondertussen gewend is van Danny Vera, beloofd Between the Dark & Daylight een bijzondere avond te worden, waarbij de bezoeker zowel vermakelijke anekdotes als ontroerende verhalen kan verwachten.

CRISTINA BRANCO - INSOMNIA

VRIJDAG 14 APRIL 2017 20:15 UUR

Cristina Branco gaf traditionele Portugese folklore een nieuwe stem en is de grootste vertolker van fado van deze tijd. Om haar nieuwe album te vieren brengt deze ster van wereldformaat een intieme en persoonlijke voorstelling. Je bent met al haar hartstocht uitgenodigd.

JAVIER GUZMAN - GA BIE JER

ZATERDAG 15 APRIL 2017 20:15 UUR

Hij wil zich even voorstellen deze goede bekende vriend. Ondanks het gegeven dat er wel eens, ooit artikelen geschreven zijn over de man met de moeilijke naam. Hij haalde zelfs de roddelrubrieken, is wel eens, ooit in het nieuws geweest, waarvan hij dan zelf de maker was. Daarnaast is de goede man regelmatig te zien geweest op televisie. Na vijf Sinterklaasconference, een oudjaarsconference en zeven avondvullende voorstellingen is het tijd voor een net rondje voorstellen. Zoals het hoort. Kun je je dat voorstellen? Stel je dat eens voor! Of stel jij je voor? In deze voorstelling laat hij zien wie Javier is.

WE ARE FAMILY

ZATERDAG 29 APRIL 2017 20:15 UUR

Wist je dat hits als I’m So Excited, Night Fever, Stayin’ Alive en We Are Family meer met elkaar gemeen hebben dan dat je er alleen vrolijk van wordt ? Deze aanstekelijke songs zijn allemaal groot geworden door muzikale families. Vrolijke muziek, soepele moves en af en toe een hilarische knipoog maken We Are Family tot een belevingsconcert waar je heerlijk bij kan swingen.

NAJIB AMHALI - (N)ERGENS GOED VOOR

Helaas komen de theatershows van Najib Amhali komen te vervallen. Inmiddels hebben alle bezoekers een e-mail van ons ontvangen met informatie. Heeft u geen e-mail ontvangen? Dan kunt u contact opnemen via info@cinecity.nl.

WOENSDAG 3 MEI 2017 20:15 UUR
DONDERDAG 4 MEI 2017 20:15 UUR

Najib Amhali: (N)ergens goed voor. Ooit winnen we een WK, wordt iedereen geliket en zijn alle leugens op. Tot dat moment is er maar één iemand waar je op kunt rekenen.
Zoals ik ook op jou reken.

BUREAU SPORT - FRANK EVENBLIJ EN ERIK DIJKSTRA

VRIJDAG 12 MEI 2017 20:15 UUR

Net zoals in het tv-programma Bureau Sport vertellen Frank Evenblij en Erik Dijkstra in deze theatervoorstelling op prikkelende, kritische en humoristische wijze de mooiste verhalen uit de sport. Ze tonen bijzondere beeldfragmenten, delen opmerkelijke bevindingen en in de quiz kunnen de bezoekers laten zien wat ze waard zijn wat betreft hun sportkennis. Ook de beproefde tv-rubrieken ‘meedoen met’ en ‘de verhoorwagen’ zullen de revue passeren.

SLAGERIJ VAN KAMPEN

ZATERDAG 13 MEI 2017 20:15 UUR

Slagerij van Kampen is een fenomeen van wereldformaat dat eigenlijk geen introductie meer behoeft. En in deze wervelende show zoekt Slagerij van Kampen de uithoeken op met de swingende combinatie van lippen en stokken. Soms indrukwekkend groot en energiek, dan weer ragfijn en verstillend. De overweldigende oerdrift van de drums, de onmisbare toetsen, de swingende blazers, de hartverwarmende energie van de bandleden én de indrukwekkende set-ups staan garant voor een fantastische live-ervaring!

De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

WOENSDAG 13 SEPTEMBER 2017 16:00 UUR

Gebaseerd op het meest verkochte kinderboek in tijden van Andy Griffiths en Terry Denton. Omgetoverd tot een net zo'n waanzinnige theatervoorstelling vol krankzinnige humor en magische theatertovenarij. 

Vandaag is de dag van de première! Er is alleen een probleem. Andy en Terry zijn vergeten dat de vorostelling vandaag af moest zijn! En het aller ergste; het publiek zit al te wachten! Waar halen ze nu zo snel vleigende katten, een zeemeermin, een zeemonster, een apeninvasie en een reuzengorilla vandaan?  

Ontwerp & realisatie: Nilsson