Tijdelijk gesloten. Het CineCafé is open voor afhaal. Lees hier meer Sluiten

Nieuws

Op deze pagina wordt al het nieuws rondom het CCXL Theater geplaatst. Hier kunt u alle nieuwsberichten rondom CCXL Theater vinden en lezen. Het gehele programma van CCXL Theater kunt u vinden op deze pagina

De gespierde, goed gebouwde en sexy dansers van Australia’s Thunder From Down Under in het CCXL Theater!

Ladies beware! De gespierde, goed gebouwde en sexy dansers van Australia’s Thunder From Down Under komen direct vanuit Las Vegas, waar zij een eigen show hebben, over om Nederland opnieuw in vuur en vlam te zetten. Sinds de oprichting hebben wereldwijd ruim 8 miljoen (merendeel) vrouwen de hunks van Australia’s Thunder From Down Under zien optreden. Naast hun theatrale shows zijn ze op TV meerdere malen special guest geweest bij onder andere NBC’s Today Show, The Tyra Banks Show, ABC Daytime, Project Runway en TV-series als ‘Drop Dead Diva’. Enkele jaren geleden zijn ze onderscheiden met de titels ‘Best Adult Attraction’ en ‘Best Male Revue show’ in Las Vegas. ‘Desert Dreams Tour 2018’ is een verleidelijke, smakelijke en vermakelijke high-energy show die je als vrouw gezien en beleefd moet hebben. 2 jaar geleden stonden ze al eens in het CCXL Theater. Het was een gigantisch succes! Heb jij het toen gemist? Dan krijg jij opnieuw de kans om ze met je eigen ogen te komen bewonderen. Wees er wel snel bij want de tickets gaan erg snel. De heren zullen 2 november in ons theater staan. 

De eerste shows van het nieuwe theaterseizoen zijn bekend! 

Nu de zomer steeds meer in zicht komt, betekend dat ook dat het theaterprogramma van 2017/2018 op zijn einde loopt. Maar dat betekend ook dat we ook hard aan het werk zijn om een leuk theaterprogramma te maken voor het komende seizoen! We mogen jullie alvast verklappen dat na het grote succes van 'De Mol Die Wil Weten Wie Er Op Zijn Kop Heeft Gepoept' er in het nieuwe seizoen weer een super leuke voorstelling komt! 'De Gruffalo' (ken je het verhaaltje?) Ook deze voorstelling beloofd weer een succes te worden! 6 oktober staan de heren weer bij ons op het podium. Tickets en info
Ben je Amy Winehouse fan? Zaterdag 20 oktober staat ‘Forever Amy’ op het programma. Een overweldigende reis door de muziek en de live-optredens van Amy Winehouse. Zang wordt verzorgd door Alba Plano. Zij wordt begeleid door Amy’s oorspronkelijke bandleden. Tickets en info

Meer voorstellingen zullen we binnenkort bekend maken!

Is de LSB Experience iets voor jou?

Zaterdag 7 april staat The LSB Experience samen met Dolf Jansen op het podium van het CCXL Theater. Ben je benieuwd of het wat voor jou is? Kijk dan eens hier.

 

 

 

De Zeeuwse Bruce Springsteen in het CCXL Theater

De Middelburgse singer-songwriter, JP de Klerk, brengt in april zijn eerst soloalbum uit getiteld: Old Cold Church Road, oftewel Oude Koudekerkseweg, de Middelburgse straat waar De Klerk al jaren woont. Vanwege dit nieuwe album speelt hij op verschillende podia in Zeeland. 10 maart staat hij in het voorprogramma van Celebrating the Music of Joe Cocker. 

Foto bron: www.jpdeklerk.com

Wie was Lennaert Nijgh?

Maandag 27 februari heeft Huub van der Lubbe, tijdens de Buma Awards, de Lennart Nijgh Prijs voor beste tekstdichter in ontvangst genomen. Maar wie was Lennaert Nijgh eigenlijk? 'Het land van Maas en Waal', 'Meester Prikkebeen, 'Verdronken vlinder' en 'Welterusten mijnheer de President', het zijn nummers die (bijna) iedereen wel kent, allemaal geschreven door Lennaert Nijgh, een van de beste tekstschrijvers van Nederland. Vijftijn jaar na zijn overlijden brengen Sjors van der Panne (The Voice of Holland finalist 2014), Jim de Groot, Izaline Calister en vrouw van Lennaert Nijgh: Josee Koning een groots eerbetoon doormiddel van een theaterconcert. Dit weekend staan zij met hun voorstelling 'Een tip van de sluier' in het CCXL Theater. Een voorstelling vol muzikale herinneringen en liedjes ,die soms als nieuw klinken, afgewisseld met leuke anekdotes. 

Voor meer informatie en tickets klik hier.

Jongeren krijgen de kans om Stefano Keizers te ontmoeten

Op donderdag 15 februari staat Stefano Keizers met zijn voorstelling ‘Erg Heel’ in het CCXL Theater in Vlissingen. Voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar heeft de Kunstbende een exclusieve ervaring in petto. Voorafgaand aan de voorstelling kunnen zij in contact komen met de ‘meester’ zelf en is er gelegenheid om meer te weten te komen over zijn carriere en het werk als cabaretier. De deelnemers kunnen hierna een hapje eten in het CineCafe om vervolgens met een gevulde maag die zelfde ‘meester’ aan het werk te zien tijdens zijn show. De deelname aan dit unieke programma is gratis, geïnteresseerden moeten zich wel even aanmelden via kunstbende@zb.nl.

Trots presenteren wij het nieuwe Theaterprogramma 2017/2018! 

Met trots presenteren wij jullie het nieuwe theaterprogramma 2017/2018! We hebben weer keihard gewerkt aan een mooi gevarieerd programma voor nationale en internationale toppers.  Barstensvol zang, dans, comedy, kindervoorstellingen, bands en nog veeeeeeeel meer. Neem snel een kijkje via deze link

100.000 bezoekers in CCXL Theater in eerste jaar

Met meer dan 100.000 film- en theaterbezokers in minder dan een jaar is het eerste jaar een succes te noemen voor CCXL. "Wij zijn hartstikke blij en ontzettend trots met dit behaalde resultaat en gaan vol vertrouwen het nieuwe seizoen in! " aldus theatermanager Cindy Willemsen-Kooij. In het nieuwe theaterseizoen heeft CCXL weer een bijzonder programma met als eerste namen onder andere The Dublin Legends, Level 42 en Kim Wilde.

 

Eerste liveshow Prinsessia in CCXL Theater

Goed nieuws voor de fans van Prinsessia, want Roos, Linde, Iris, Madeliefje en Violet ruilen op zaterdag 28 mei om 13.30u de prinsessenschool tijdelijk in voor het CCXL theater! De vijf vriendinnen hebben elke vrije minuut benut om keihard te oefenen voor hun eerste liveshow. Reken dus maar dat het zal sprankelen op het podium. De meiden kijken alvast reikhalzend uit naar jullie komst en beloven jullie een koninklijk spektakel.

 

Sfeervolle avond met The Cats Tribute in CCXL Theater

Op zaterdag 21 mei aanstaande komt de band The Cats Tribute een fantastische show weggeven in CCXL Theater in Vlissingen. In 2003 heeft deze band zich ontfermd over de rijke muzikale nalatenschap van hun legendarische dorpsgenoten. Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met repertoire dat The Cats tot ver over onze landgrenzen succes heeft gebracht. En dus komen ook ‘Mandy My Dear’, ‘Be My Day’, ‘Marian’ en ‘Without Your Love’ voorbij. Er zijn nog tickets voor deze voorstelling te koop via ccxl.nl of aan de kassa van CineCity. 


'Songs in the Key of Life' gezongen door Legendary Albums Live in CCXL Theater

Legendary Albums Live presenteert het album Songs in the Key of Life van Stevie Wonder tijdens een theatraal concert in CCXL theater op donderdag 12 mei 2016. Een muzikaal verhaal verpakt in een uiterst ritmisch, beeldend en swingend spektakel dat gebruik maakt van alle moderne technische middelen van vandaag. Een topband en de drie formidabele solisten Sabrina Starke, Erica Yong en Ricardo Burgrust zullen er voor zorgen dat u niet lang in uw stoel kunt blijven zitten!

 

Grande Finale eerste seizoen CCXL met Jan Jaap van der Wal

Jan Jaap van der Wal zorgt donderdag 9 juni aanstaande samen met het grootste aanstormend cabarettalent van dit moment voor de Grande Finale van het debuutjaar van CCXL Theater in Vlissingen. Met Marijke van Peene, de Zeeuwse Sien, als presentatrice wordt het eerste seizoen van de nieuwe, grootste en meest comfortabele theaterzaal van Midden-Zeeland spectaculair afgesloten.

 

Laatste kaarten in de verkoop voor voorstellingen Adriaan van Dis in CCXL Theater

Op zaterdagavond 23 april (20.15u) en zondagmiddag 24 april (15.00u) staan Adriaan en Olga in CCXL Theater in Vlissingen met de voorstelling Ik Kom Terug. Voor beide voorstellingen zijn slechts nog enkele tickets verkrijgbaar. Deze tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de kassa van CineCity. Ik Kom Terug is een tragikomedie over een verstikkende band tussen een moeder en zoon, maar laat ook zien hoe belangrijk verhalen zijn. Verhalen die het verleden draaglijk maken. 

 

Golden Earring in een uitverkocht CCXL Theater

Al sinds 1992 treden Barry, Cesar, George en Rinus unplugged op in de Nederlandse theaters. Merkbaar nog altijd zeer gewild, gezien het feit dat elk concert maanden van tevoren is uitverkocht. Golden Earring staat op donderdag 21 april in een uitverkocht CCXL Theater. Plugged of unplugged, het is een feest, zowel voor het publiek als voor de band zelf. 

 

Ruth Bakker met 'Loet Broedt' in CCXL Theater

Woensdagmiddag 20 april om 15.00u vindt de voorstelling Loet Broedt plaats in CCXL Theater. Ruth Bakker is een artistieke duizendpoot. Ze is zangeres, actrice, poppenspeelster en theatermaakster. Na afloop van de voorstelling is er een signeersessie in de foyer van CCXL. Deze voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met HZ Cult.

 

Zeeuwse voorrondes Kunstbende in CCXL Theater

Zondag 17 april 2016 wordt het CCXL Theater in Vlissingen omgetoverd tot een super feestelijke locatie, waar je kunt genieten van jong talent. Want de Zeeuwse voorronde van de Kunstbende vindt dan plaats. Deze voorrondes zijn gratis bij te wonen voor iedereen, hier is geen ticket voor nodig. 

 

Chakra's & Chardonnay: Ladiesnight in CCXL Theater

Aanstaande vrijdag, 15 april, kun jij een avondje lachen in CCXL Theater tijdens de voorstelling Chakra's & Chardonnay. Chakra’s & Chardonnay is een hilarische toneelkomedie over yoga, super foods en menselijke tekortkomingen in de zoektocht naar rust, wijsheid en een lenige geest. Over hoe mensen zich kunnen misdragen, juist in een setting die vraagt om innerlijk evenwicht.

 

Science Battle: Jonge wetenschappers dagen elkaar uit op het podium van CCXL Theater

Op donderdag 14 april staat de spraakmakende theatervoorstelling Science Battle in CCXL Theater in Vlissingen. Voor slechts €10,- kun jij deze voorstelling bijwonen. Tijdens deze voorstelling dagen jonge wetenschappers elkaar uit op het podium, waardoor jij allle antwoorden krijgt op niet-gestelde vragen. 

 

CCXL Theater verwelkomt Frank Boeijen

Op zaterdag 9 april komt Frank Boeijen met zijn theatertournee langs CCXL Theater in Vlissingen. Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas. Frank Boeijen raakt met zijn persoonlijke verhaal in het hart van de theaterbezoeker, om daar vervolgens lange tijd te blijven. Voor Frank Boeijen is het vanzelfsprekend dat hij zich voor elke nieuwe theatertour muzikaal opnieuw uitvindt. Nieuwe en bekende liedjes in verrassende arrangementen: klein en breekbaar, dan weer groots en meeslepend. Geen avond is hetzelfde.

 

The Common Linnets in een uitverkocht CCXL Theater

Het publiek maakte voor het eerst kennis met The Common Linnets tijdens het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen, waar ze de tweede plaats behaalden met ‘Calm After The Storm’. Na het afsluiten van een succesvolle clubtour, spelen The Common Linnets vanaf dinsdag 5 april in de Nederlandse theaters. Vrijdag 8 april a.s. staat deze populaire band in een uitverkocht CCXL Theater in Vlissingen.

 

Gare du Nord met Stronger! in CCXL Theater

Al vijftien jaar bevindt de Nederlandse band Gare du Nord zich op muzikale gronden. Ter ere van het vijftienjarig bestaan zal Gare du Nord dit seizoen met de volledig nieuwe Stronger! 15th Anniversary Theatertour langs de Nederlandse theaters reizen. Zo ook langs CCXL Theater in Vlissingen. Op zaterdag 2 april treedt Gare du Nord op in de nieuwste zaal van CineCity en er zijn nog tickets verkrijgbaar.

 

CCXL Theater: The Kilkennys - Ierse traditie op wereldniveau

Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de Verenigde Staten de springplank van The Kilkennys naar het internationale toneel. Op zondag 3 april verwelkomt CCXL Theater deze Ierse band. De voorstelling vindt plaats om 15:00 uur 's middags. The Kilkennys hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken.

 

Humorcollege in CCXL Theater 

Op woensdag 30 maart 2016 vindt de eerstvolgende theatervoorstelling plaats in CCXL Theater. Dit is de Humorworkshop van Jobtraining. Tijdens deze Humorworkshop van Jobtraining ontdek jij wat jouw humorstijl is en hoe jij deze kunt ontwikkelen en inzetten in jouw werk. 

 

De Mattheus Passie in CCXL Theater 

De klassieke ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach komt op zaterdag 19 maart naar CCXL Theater. De klassieke ‘Matthäus Passion’ van Johann Sebastian Bach wordt in een eigentijdse klassieke muziek / tango-setting door Tango Extremo gespeeld. Acteur Peter Faber heeft de rol van Evangelist die de hertaling van theatermaker Jan Rot van het lijdens- en sterfverhaal ten gehore brengt. 

 

Johan Derksen en de pioniers van de Nederpop in CCXL Theater

Johan Derksen en de pioniers van de Nederpop staan op zaterdag 12 maart in CCXL Theater te Vlissingen. Nederland kent televisiepersoonlijkheid Johan Derksen als de flamboyante voetbalanalist bij RTL. Zijn echte passie is echter muziek. Daarom gaat hij met de Haagse band The Clarks, de legendarische zangers van The Golden Earrings (Frans Krassenburg), The Shoes (Theo van Es), Johnny Kendall and the Heralds (Johnny Kendall), The Motions (Rudy Bennett) én de gitarist van ZZ en de Maskers (Jan de Hont) de oude fans weer opzoeken met een theatertour. 

 

Yentl en de Boer stellen zich voor aan het grote publiek in CCXL Theater

Yentl en de Boer staan aanstaande donderdag, 10 maart, in CCXL Theater met hun voorstelling 'De snoepwinkel is gesloten'. Met De snoepwinkel is gesloten stellen Yentl Schieman en Christine de Boer zich voor aan het grote publiek en combineren zij muzikale hoogstandjes met absurdistische sketches en personages. Speciaal voor het publiek. Maar vooral omdat ze er zelf zo’n zin in hebben.

 

Theo Maassen komt naar CCXL-Theater Vlissingen

Na Hans Teeuwen kan het CCXL-theater in Vlissingen opnieuw de komst van een grote naam bekendmaken. Donderdag 9 februari 2017 treedt niemand minder dan Theo Maassen op met zijn nieuwe show VANKWAADTOTERGER. De kaartverkoop gaat aanstaande vrijdag (4 maart) van start. Vier jaar nadat hij in 2012 zijn theatertour Met alle respect tot een succesvol einde bracht komt cabaretier Theo Maassen eindelijk weer in actie! VANKWAADTOTERGER wordt zijn achtste reguliere programma. Daarin stelt de cabaretier orde op zaken op een manier zoals alleen hij dat kan.

 

Stormloop bij CCXL op kaarten Hans Teeuwen

Het optreden van Hans Teeuwen in CCXL Theater in Vlissingen was maandagochtend binnen een half uur uitverkocht. De cabaretier komt donderdag 26 mei naar Vlissingen voor zijn nieuwe show 'Echte rancune'. De kaartverkoop begon maandagochtend om tien uur. In korte tijd waren alle 700 tickets vergeven. ,,Een dergelijke run op toegangskaarten hebben we nog niet eerder meegemaakt'', zegt theaterdirecteur Cindy Willemsen. ,,Uit de ontelbare mails en telefoontjes wisten we al dat de belangstelling enorm was, maar dit overtrof echt alles.''

 

Buena Vista Social Club geannuleerd

Tot onze spijt moeten wij u helaas meedelen dat de voorstelling 'Buena Vista Social Club presents: Eliades Ochoa' niet door kan gaan. Door het wegvallen van de Duitse tournee, een management wissel van de artiest en problemen met de visa voor de musici heeft hun Nederlandse agent de hele Nederlandse tournee moeten annuleren. Voorlopig is er nog geen zicht op vervangende data. Het spreekt vanzelf dat de mensen die tickets gekocht hebben hetaankoopbedrag retour krijgen. De mensen die online tickets hebben gekocht, hebben een e-mail ontvangen met hierover meer informatie. Heeft u tickets aan de kassa gekocht? Dan kunt u deze aan de kassa retourneren! Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

 

TED 2016: Dream LIVE in CCXL Theater

Op 16 februari is het wereldwijde fenomeen TED voor de allereerste keer LIVE te zien in de bioscoop bij CineCity. Met TED 2016: DREAM - Opening Night zie je vanuit Vancouver de legendarische jaarlijkse conferentie die de voorgaande edities alleen voor besloten publiek georganiseerd werd. De host van de conferentie deze avond is niemand minder dan de eigenaar van TED: Chris Anderson. Tijdens TED 2016: DREAM komen wereldberoemde en inspirerende sprekers, verhalenvertellers en artiesten hun ideeën en dromen delen met het publiek. En nu dus ook met jou! Lees meer informatie op deze pagina, hier kun jij ook jouw tickets bestellen. 

 

Kim Wilde in oktober in CCXL Theater!

Popicoon Kim Wilde komt in oktober voor 6 concerten naar ons land. Het concert in CCXL Theater zal plaatsvinden op 9 oktober 2016. Haar debuut ‘Kids in America’ werd in 1981 direct een internationaal succes, gevolgd door topsongs als Cambodia, View from a Bridge en Never trust a stranger. Niet minder dan dertig miljoen albums en singles heeft ze inmiddels verkocht en ruim dertig jaar na haar debuut, kent haar carrière een ‘tweede jeugd’. In de jaren ’90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar Kim kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums, met als laatste wapenfeit haar kerstalbum ‘Wilde Winter Songbook’. Momenteel werkt de zangeres aan een nieuw album. De voorverkoop begint op 4 februari a.s. om 10.00 uur op deze pagina. 

 

Een avondje lachen met Paulien Cornelisse in CCXL Theater

In 2010 won Paulien Cornelisse de Neerlands Hoop, een prijs voor de meest veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief. Paulien staat aanstaande donderdag, 4 februari, in CCXL Theater met haar derde cabaretprogramma Maar Ondertussen. In haar derde cabaretprogramma zal Paulien Cornelisse zich bezig houden met alle dingen die onbelangrijk lijken, en dat misschien ook wel zijn. De onopgemerkte dingen. De ondertussige dingen. Paulien laat zich tijdens deze show weer van haar beste kant zien. Een avondje lachen is bij Paulien verzekerd! Tickets voor de voorstelling van Paulien kunt u hier kopen. 

 

Nieuws Benefietavond Podium Reimerswaal

De voorbereidingen voor het grote Benefietgala van vanavond zijn van start! Het podium wordt opgebouwd en wij zijn bijna klaar om de eerste artiesten te gaan ontvangen. We hebben er allemaal heel veel zin in en hopen u vanavond te mogen verwelkomen in CCXL Theater. Helaas zijn Ernst Jansz en de Mannen van Naam verhinderd omdat zij geveld zijn door de griep. Wij wensen hen veel beterschap! Desondanks gaan we er een schitterende avond met een geweldig programma van maken. Tot vanavond!

 

Allerlaatste tickets Benefietavond Podium Reimerswaal in de verkoop

Aanstaande maandag 1 februari vindt de benefietavond voor Podium Reimerswaal plaats in CCXL Theater. De top van het Nederlandse theaterwezen schiet het bedreigde Podium Reimerswaal te hulp. Een onvoorstelbaar lange rij aan artiesten heeft zich gemeld voor de benefietavond, die maandag 1 februari wordt gehouden in CCXL Theater in Vlissingen. Claudia de Breij, Freek de Jonge, Erik van Muiswinkel, Paskal Jakobsen en Hans Dorrestijn, het is slechts een kleine greep uit de enorme lijst grootheden die belangeloos meewerken aan de avond. De laatste tickets voor deze speciale avond zijn nog te koop, maar wees er snel bij! Haal uw tickets via deze link. 

 

The Kilkenny's in april in CCXL Theater

Zondagmiddag 3 april treden de vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny op in Vlissingen.  Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee. Dit viertal heeft zijn repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben een grote schare fans in heel Europa en tot in Boston, New York en Las Vegas. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als whisky en het glas. Het optreden van The Kilkennys vindt plaats op zondag 3 april om 15:00 uur en tickets voor deze voorstelling kosten €25,-. Tickets voor The Kilkenny's kunt u via deze link bestellen!

2015: Een topjaar voor CineCity

VLISSINGEN - Het afgelopen jaar hebben verschillende kaskrakers CineCity een topjaar bezorgd. In totaal trok CineCity 17 procent meer bezoekers dan in 2014 (350.000). Er werd zelfs een nieuw record behaald door de film Michiel de Ruyter. 35.000 bezoekers hebben Michiel de Ruyter bekeken in CineCity Vlissingen, het hoogste aantal ooit voor één film in deze bioscoop. Naast de Nederlandse film over de Zeeuwse zeeheld trokken ook andere films vele mensen naar CineCity. Manager Sander Verdonk: ''Naast Michiel de Ruyter waren Jurassic World en de Minion-film ook erg populair onder ons publiek. En laten we ook zeker de enorme eindsprint niet vergeten die wij hebben kunnen nemen door de topfilms SPECTRE en Star Wars: The Force Awakens, welke nog steeds te zien zijn in Vlissingen en Terneuzen.'' Maar manager Sander Verdonk geeft nog een belangrijke reden voor het hoge bezoekersaantal van 2015: ''Laten we natuurlijk niet onze nieuwste aanwinst vergeten: CCXL Theater!'' Deze zaal biedt plaats aan ruim zevenhonderd mensen en geeft de bezoekers de mogelijkheid om de film op het grootste filmdoek van Nederland te zien. ''Zo'n enorme zaal en Dolby Atmos geluid beweegt de bezoekers om een film in dit theater te kijken in plaats van thuis op de bank,'' aldus Sander Verdonk. 

 

Nederlandse theatertop springt in de bres voor Podium Reimerswaal

Maandag 4 januari 2016 - Bekenden uit de theaterwereld springen in de bres voor Podium Reimerswaal door een benefietavond te organiseren voor het noodlijdende theater in Rilland. Het theater verkeert in de problemen doordat de gemeente Reimerswaal zijn bijdrage flink wil verminderen. Claudia de Breij, Freek de Jonge, Erik van Muiswinkel, Bløf-zanger Paskal Jakobsen en Hans Dorrestijn zijn enkele van de artiesten die meewerken aan de speciale avond die maandag 1 februari plaatsvindt in het CCXL Theater in Vlissingen. De voorverkoop is zaterdag begonnen.

 

Level 42 naar CCXL Theater!

De Britse popgroep Level 42 komt naar Zeeland. Op 3 november volgend jaar treedt de band op in de het CCXL theater in Vlissingen. De wereldberoemde jazzfunk-groep is onder andere bekend van de hits Lessons in Love en Running In The Family. De groep stond vooral in de jaren 80 regelmatig in de hitlijsten. Het optreden is onderdeel van de Sirens ll-Tour. De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

 

Sinterklaasvoorstelling in CCXL

Sinterklaas komt! Daarom hebben Nederlands grootste kindervriend Jochem van Gelder en de meidengroep RAAK! de handen ineen geslagen om een verrassingsfeestje te organiseren voor Sinterklaas in CCXL Theater. Zij hebben dit verrassingsfeest georganiseerd op zondag 29 november om 13.30 uur en iedereen is welkom op dit leuke feestje! 

 

Rutger en Walter gaan op zoek naar antwoorden in CCXL

De nieuwe mens is in aantocht. Technologie gaat ons radicaal veranderen. We worden nóg gezonder, nóg slimmer en nóg gelukkiger. Straks zijn we allemaal übermenschen. Maar willen we dat eigenlijk wel? Wat betekent het om übermensch te zijn? En hebben we überhaupt nog een keuze? In de voorstelling Übermensch gaan Rutger en Walter op zoek naar antwoorden. Ze doorkruisen de fascinerende werelden van wetenschap, filosofie, kunst en geschiedenis in hun zoektocht naar de maakbare mens. Wegkijken is geen optie meer.  De voorstelling vindt plaats op donderdag 26 november om 20:15 uur in CCXL Theater in Vlissingen. 

 

Chinees Nationaal Kerstcircus naar CCXL Theater

Op woensdag 30 december kunt u het jaar feestelijk afsluiten bij CCXL Theater. SHANGHAI NIGHTS: onderdeel van het Chinees Nationaal Kerstcircus komt namelijk een bezoek brengen aan CCXL Theater in Vlissingen. U wordt tijdens deze spectaculaire voorstelling meegenomen naar een mysterieuze haven in Shanghai, waar alles voorbij komt in een flitsende show. De voorstelling vindt plaats om 13.30 uur. 

 

Sinaasappelstraat: lachen en nadenken, herkennen en ontdekken

Op vrijdag 20 november neemt Joan Nederlof, theaterschrijfster en topactrice, u vanuit CCXL Theater mee naar de Sinaasappelstraat. In de voorstelling bezoekt Joan haar grootmoeder Mien die voor de gelegenheid is neergedaald op haar vroegere nest in de Sinaasappelstraat in Den Haag. Joan heeft haar oma teruggeroepen omdat ze op zoek is naar de essentie, de kern van onze democratie. Oma, ook gespeeld door Joan, was een doorgewinterde sociaal-democrate. Mien's levenswijze, opvattingen en gedragingen leiden tot hilarische momenten in de ontmoeting tussen oma en kleindochter. Deze voorstelling zorgt voor een lach op het gezicht van de bezoekers, maar levert ook stof tot nadenken over zaken die voor onszelf heel actueel zijn.  Sinaasappelstraat is een productie van de toneelgroep mugmetdegoudentand en is bekroond met ****. 

 

Megatalent Louise Korthals naar CCXL Theater

In 2011 won Louise Korthals het Amsterdams Kleinkunst Festival met haar kleinkunstprogramma Het Absolute Einde. Op 17 november 2012 ging Louise in première met haar eerste avondvullende programma Vlieguur, wat prachtige recensies ontving in de media en overweldigend mooie reacties kreeg van het publiek. Nu is Louise terug, met haar tweede programma Zonder Voorbehoud. Op woensdag 18 november komt zij naar CCXL Theater in Vlissingen.

 

Frédérique Spigt en Annet Malherbe brengen een ode aan Elvis in CCXL Theater 

Dit jaar is hij tachtig geworden. Elvis Presley. De laatste 38 jaar had hij het rustig. Altijd handig als mensen denken dat je overleden bent. Frédérique Spigt en Annet Malherbe weten wel beter. Elvis leeft. Zelfs als hij onverhoopt tóch dood zou zijn. Overal ter wereld duikt hij op. Zo ook op zaterdag 14 november in CCXL Theater.  In Elvis never left the building reizen Frédérique en Annet door het turbulente leven van The King. Ze vertonen beelden, vertellen verhalen en vertolken songs uit alle periodes van zijn carrière. Begeleid door een vierkoppige band. Twee Queens. Eén King. Bij ons in the CCXL building. Band: Roel Spanjers, Janos Koolen, Mees van Warmerdam en Houk van Warmerdam.

 

Meester-verteller Eric van Sauers in CCXL Theater

CCXL Theater ontvangt donderdag 12 november niemand minder dan meester-verteller Eric van Sauers. Eric van Sauers is terug, en hoe! Hij is ongemeen, grappig en gevaarlijk, maar vooral een meester-verteller. Wie Eric van Sauers ooit heeft gezien weet wat hij kan verwachten. CCXL Theater ontvangt deze alleskunner op donderdag 12 november aanstaande en er zijn nog tickets beschikbaar!

 

Voorstelling The Analogues verplaatst

Theatervoorstellingen maken is en blijft vooral mensenwerk. Tijdens de onlangs gestarte opbouwperiode van de productie The Analogues blijkt dat er nog technische aanpassingen nodig zijn om de voorstelling onder andere bij ons mogelijk te maken. Het concert in CCXL op 11 november a.s. komt helaas daardoor te vroeg. Wij gaan zeker proberen de voorstelling later het seizoen in te halen. De door u gekochte kaarten blijven uiteraard voor een volgende datum geldig. Wij houden u op de hoogte van de voortgang. Excuses hiervoor ook namens het productieteam van The Analogues voor dit ongemak. Wil jij op de hoogte gehouden worden van The Analogues en de nieuwe datum? Stuur dan een mail naar: info@cinecity.nl

 

UB40 laat CCXL swingen

Zaterdag 31 oktober kwamen de mannen van UB40 naar CCXL Theater. Zij gaven aan het begin van de voorstelling aan dat er gedanst mocht worden en het publiek luisterden netjes naar de mannen. Heel de uitverkochte zaal stond ruim 2 uur te swingen op nummers als 'Red Wine', 'Falling In Love With You' en 'Cherry Oh Baby'. 

 

Kees Hulst en Esther Scheldwacht geven prachtige voorstelling weg in CCXL

Op donderdag 29 oktober kwamen Kees Hulst en Esther Scheldwacht met hun show 'Hoe Mooi Alles' naar CCXL Theater in Vlissingen. Voorafgaand was er een inleiding op de voorstelling waar veel van de gasten op af kwamen. Het onweerstaanbare liefdesverhaal werd tijdens de voorstelling prachtig weergegeven door middel van het unieke samenspel tussen deze twee waardevolle mensen. 

 

Makamba Pretu geannuleerd

De voorstelling Makamba Pretu van Ken Theater Producties kan helaas niet doorgaan. De voorstelling is om theater-technische redenen geannuleerd. Mensen die online hun tickets hebben gekocht, hebben hierover een e-mail gekregen. Mocht jij tickets aan de kassa gekocht hebben, neem dan contact op met info@cinecity.nl

 

Jekkers & Jeroen: een avond vol vriendschap, lachen en mooie verhalen

Dinsdag 20 oktober was een avond van vriendschap, lachen en mooie verhalen. Vrienden Harrie Jekkers en Jeroen van Merwijk gaven de show ‘Als We Zo Vrij Mogen Zijn’, vol nieuwe liedjes, verhalen en dialogen. Tijdens deze avond blikten de mannen terug op hun ontmoeting, die veertig jaar geleden plaatsvond. Harrie Jekkers nam het publiek mee terug in de tijd en vertelde wat hij in zijn afwezigheid allemaal heeft gedaan. Natuurlijk kwamen ook de mooiste nummers van Jekkers & Jeroen voorbij.

Expositie tijdens voorstelling Johan Derksen & de Pioniers van de Nederpop

Voorafgaand en na afloop van de voorstelling Johan Derksen & de Pioniers van de Nederpop vindt er een expositie plaats, opgesteld door Jaap Schut, namens het Museum RockArt. De expositie zal bestaan uit bijzondere affiches, gitaren, cd's, lp's, boeken ed. uit de Nederlandse popgeschiedenis vanaf de jaren 50 tot heden. De expositie sluit perfect aan bij de voorstelling! Haal jouw tickets voor de voorstelling van Johan Derksen & de Pioniers van Nederpop hier.

 

KEET! opent allereerste filmvoorstelling in CCXL Theater

Op zondag 11 oktober had de film “Keet en Koen en de speurtocht naar Bassie en Adriaan” de primeur, deze film heeft namelijk als eerste gedraaid in de nieuwe CCXL zaal. Dit konden wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan, daarom was KEET bij ons op bezoek. Ter opening van CCXL als bioscoopzaal heeft KEET een lint doorgeknipt. Er zijn veel mooie foto’s gemaakt van KEET en haar fans en er is een speciale Bassie en Adriaan DVDbox verloot. Zowel KEET als de kinderen hebben zich deze middag goed vermaakt. 

 

Staande ovatie voor Dionne Warwick

Op zaterdag 10 oktober mocht CCXL Theater wereldster Dionne Warwick verwelkomen. Prachtig gekleed nam zij plaats op het podium. Na een warm onthaal van haar fans wist zij hen te ontroeren met bekende nummers als “Heartbreaker”, “Brazil” en “What the world needs now”. Dionne vroeg het publiek om het refrein mee te zingen en dit werd dan ook uit volle borst gedaan. De avond werd afgesloten met het nummer “That’s what friends are for” en een staande ovatie van haar fans.

 

The Dublin Legends veroveren het podium in CCXL Theater

Op vrijdag 9 oktober veroverden The Dublin Legends (The Dubliners) het podium van een uitverkocht CCXL Theater. Met “We’ll play this song first and then we’ll play the others” werd een avond van klappen en meezingen ingeluid. Tussen de bekende Ierse nummers door weten The Dublin Legends de zaal flink aan het lachen te maken met grapjes in het Engels en Nederlands. Geheel in het thema van deze voorstelling werd in de CCXL foyer Guinness bier verkocht, dat wordt gebrouwen in Dublin. Na afloop konden de fans nagenieten in de foyer, waar de band "Woodworks" covers van The Dubliners speelde.  

 

Jandino als een komeet in CCXL Theater

Jandino Asporaat, de man met de breedste glimlach van Nederland, ging donderdagavond 8 oktober als een komeet in CCXL. Vooraf beloofde hij zijn fans “Hoe Dan Ook”  een fantastische avond, en dat heeft hij meer dan waar gemaakt. Naast gelachen is er ook gezongen, gedanst en gesprongen. Alterego “Ongi” kon natuurlijk niet ontbreken en wist de zaal helemaal op zijn kop te zetten. Na afloop van de hilarische voorstelling nam Jandino alle tijd om in de foyer met zijn fans op de foto te gaan.

 

CCXL Theater feestelijk geopend

Met ballonnen, confettikanonnen, polonaise en zelfs een compleet fanfareorkest (de Deltaband) heeft Brigittte Kaandorp woensdagavond het nieuwe CCXL Theater in Vlissingen geopend. Theatermanager Cindy Willemsen knipte op verzoek van de cabaretière het lint door, dat was gespannen door wethouder John de Jonge en CineCity-eigenaar Ad Weststrate. Kaandorp wijdde de enorme (739 stoelen) bioscoop- annex theaterzaal in met een voorstelling die op de haar kenmerkende chaotische wijze verliep. Daarin stak ze voor een uitverkochte zaal de draak met het feit dat Vlissingen lange tijd verstoken was van grootschalig theater.

 

Eerste voorstellingen uitverkocht

CCXL Theater in Vlissingen heeft haar eerste uitverkochte voorstellingen. Het gaat hier om de voorstellingen van Brigitte Kaandorp en UB40. Ook de voorstelling van Jandino Asporaat, die op 8 oktober plaatsvindt, is bijna tot de nok toe gevuld. CCXL Theater zal op 7 oktober a.s. haar deuren openen. Brigitte Kaandorp is de publieksopening van het nieuwe theater in Vlissingen. Naast aansprekend toneel, comedy en cabaret is er ook een onderscheidend muziekaanbod. Hierbij kunt u denken aan UB40, Buena Vista Social Club presents: Eliades Ochoa, The Dublin Legends (The Dubliners), Fourtina, Leo Blokhuis, Frédérique Spigt, Gare du Nord en Frank Boeijen. 

  

Beeld CCXL Theater onthuld 

Zaterdagmiddag 12 september 2015 werd bij de ingang van CCXL-theater een levensgrote versie van het beeld Europa onthuld. Dat beeld van kunstenaar Aat Veldhoen wordt in klein formaat al jarenlang als prijs uitgereikt aan de beste boekverfilming van het festival Film by the Sea. Nu is Europa op de rug van de stier (Zeus) in groot formaat brons gegoten. Kunstenaar Veldhoen trok zelf het doek van het beeld, in eendrachtige samenwerking met Winnie Sorgdrager, voorzitter van de Veldhoen Stichting. De onthulling viel samen met de première van de documentaire ‘Het scherpe oog’, die Kees Hin van Aat Veldhoen maakte. De film laat de schilder Veldhoen (1934) zien nadat hij grotendeels is hersteld van een herseninfarct in 2004.   

  

CCXL Theater en Film by the Sea starten gezamenlijke actie

CCXL en Film by the Sea hebben een gezamenlijke actie opgezet. Bij ieder verkocht CCXL-ticket, wordt een Film by the Sea-vrijkaart meegegeven die besteed kan worden tijdens het Film by the Sea Festival dat plaatsvindt van 11 t/m 20 september in CineCity Vlissingen. De gezamenlijke actie van CCXL Theater en Film by the Sea houdt in dat u bij ieder gekocht CCXL-ticket een vrijkaart krijgt voor het Film by the Sea Festival 2015. Dit festival vindt plaats van 11 t/m 20 september in CineCity Vlissingen. De vrijkaart is geldig voor een reguliere voorstelling tijdens het festival. De actie zal van start gaan op donderdag 20 augustus bij alle verkooppunten van CCXL Theater. 

 

Kindervoorstellingen in CCXL Theater

Naast voorstellingen van Brigitte Kaandorp, UB40, Dionne Warwick, Jandino Asporaat en vele andere, biedt CCXL ook leuke kindervoorstellingen voor de jongere bezoekers. Zo vieren RAAK! en Jochem van Gelder op 29 november Sinterklaas (3+). Zij hebben hun handen ineen geslagen om een verrassingsfeestje voor Sinterklaas te organiseren. Ruth Bakker speelt Loet Broedt (2+) op 20 april 2016. Ruth Bakker is een artistieke duizendpoot. Ze is zangeres, actrice, poppenspeelster, theatermaakster én de geestelijke moeder van het stoere en eigenwijze meisje Loet. Tenslotte geven de prinsessen van Prinsessia (3+) een betoverende show weg in CCXL Theater op 28 mei 2016. In deze show zingen ze hun mooiste liedjes en doen ze hun leukste dansjes. Deze voorstellingen worden allen 's middags gespeeld. 

 

Concert Frank Boeijen verplaatst

VLISSINGEN 23 juli 2015:

Wegens wijzigingen in het tourschema van Frank Boeijen, is het concert in het CCXL Theater, Vlissingen verplaatst van donderdag 18 februari naar vrijdag 8 april 2016. Reeds gekochte kaarten voor het concert blijven geldig voor de nieuwe datum. Indien u geen mogelijkheid heeft om op deze datum aanwezig te zijn, kunnen wij uiteraard uw e-ticket retour boeken en uw geld retour storten op uw bankrekening.Wij willen u vragen om dit per email zo spoedig mogelijk aan ons te laten weten.  

Er zijn hier nog kaarten beschikbaar.

 

 

MUZIEKLEGENDE DIONNE WARWICK GEEFT EXCLUSIEF CONCERT IN CCXL

 VLISSINGEN 15 juli 2015:

Opnieuw is CCXL Theater in Vlissingen er in geslaagd een wereldster aan te trekken. Zaterdag 10 oktober komt muzieklegende Dionne Warwick naar de gloednieuwe theaterzaal in het kader van de wereldtournee ter ere van haar 50-jarige muziekcarrière. Vijfvoudig Grammy Award-winnares Warwick (74) heeft meer dan zestig hits op haar naam staan en meer dan 100 miljoen platen verkocht. Ze scoorde wereldwijd hoge noteringen in de hitlijsten met onder andere I Say a Little Prayer, Do Yo Know the Way to San José en Ill Never Fall in Love Again. In 1982 werkte ze samen met de Bee Gees voor het album Heartbreaker. Samen met Aretha Franklin en Diana Ross behoorde Dionne Warwick tot een select groepje van de Amerikaanse zwarte souldiva’s dat met hun muziek de jaren zestig in alle opzichten kleur zou geven. Dionne Warwick werd ontdekt door songwriters duo Burt Bacharach en Hal David. Ze brak enige tijd met Bacharach maar 25 jaar geleden kwam het tot een verzoening en schreef hij voor haar het nummer Thats what friends are for. Onlangs kwam haar album NOW uit met nieuw materiaal geschreven door wederom het succesvolle duo Bacharach en David. De voorverkoop van Dionne Warwick in Concert begint donderdag 15 juli. Het is het enige optreden van de Amerikaanse zangeres en haar band tijdens deze wereldtoer in ons land.

Voor kaarten klik hier

 

Nieuwe datum Javier Guzman

 Vlissingen 13 juli 2015:

De voorstelling van Javier Guzman is verzet naar vrijdag 15 januari. Indien u kaarten heeft aangeschaft voor 14 januari, kunt u uw (e)-tickets gewoon gebruiken op deze nieuwe datum.
Excuses voor het ongemak.

 

 

Brigitte Kaandorp eerste live voorstelling op 7 oktober in CCXL Vlissingen.

KAARTVERKOOP BRIGITTE KAANDORP GESTART

Vlissingen 30 juni 2015:

Vandaag is de verkoop gestart van de allereerste live voorstelling in CCXL op 7 oktober 2015. Brigitte Kaandorp, de Koningin van het Nederlands Cabaret, tevens de Zangeres des Vaderlands, gaat de theaters in met een nieuwe show, gebaseerd op oude én een paar nieuwe hits. De Diva zingt de gouden liedjes uit haar grootse en al ruim dertig jaar durende carrière, terwijl ze het herinterpreteren van haar leven gemakshalve ook maar in eigen hand neemt.

 

CCXL Theater grootste zaal in Nederland met Dolby Atmos

CCXL Theater is de grootste zaal in Nederland die beschikt over Dolby Atmos. Dolby Atmos is de nieuwste innovatie in bioscoopgeluid en geeft een nieuwe, krachtige luisterervaring. Door de speakers die overal om u heen hangen, creëert Dolby Atmos realistische en natuurlijke geluidservaringen waardoor het net lijkt alsof u echt in de film zit. Als het in de film aan het regen is, komen de druppels nu 'echt' van boven uit de lucht vallen. Het enige verschil is dat u niet nat wordt!

  

Yentl & de Boer naar CCXL Theater

Yentl & de Boer komen 10 maart 2016 naar CCXL Theater! Yentl & de Boer; is hét nieuwe muzikaal-absurdistische cabaretduo van Nederland. Sinds ze er op het Amsterdams Kleinkunst Festival zonder pardon met zowel de publieksprijs als de felbegeerde Wim Sonneveldprijs vandoor gingen is het hard gegaan met hun vreemde meisjesbreintjes. Knetterhard. In april van dit jaar namen zij de felbegeerde Annie M.G. Schmidtprijs 2014 in ontvangst voor hun lied ‘Ik heb een man gekend’. 

 

Leo Blokhuis, Ricky Koole en Ruben Hein met hun theatershow New Orleans vastgelegd in CCXL Theater

Zaterdag 6 februari 2016 verwelkomen wij Leo Blokhuis, Ricky Koole en Ruben Hein met hun theatershow 'New Orleans', met band & blazers van The Kyteman Orchestra! In een uitbundig programma nemen Leo & Ricky jou mee langs rouw en feest, leed en creativiteit, jazz en soul, cajun en rock, rhythm en blues. 

 

Jandino's theatershow 'Hoe Dan Ook’ in CCXL Theater

Er komt ‘Hoe Dan Ook‘ een nieuwe show. Het gaat ‘Hoe Dan Ook’ spetteren. Hij zal u ‘Hoe Dan Ook’ overdonderen. U gaat ‘Hoe Dan Ook’ genieten. U moet dus ‘Hoe Dan Ook’ komen. Want hij zal er ook zijn. Hoe Dan Ook... De man met de breedste glimlach van Nederland komt ook nog eens met een gloednieuwe theatershow: ‘Hoe Dan Ook’. Jandino komt en zal charmant zijn als altijd, komischer dan ooit, met een messcherpe blik op zijn Antilliaanse roots en een brutale knipoog naar Hollandse eigenaardigheden. Op donderdag 8 oktober komt Jandino Asporaat met zijn theatershow Hoe Dan Ook naar het CCXL Theater! 

Eerste liveshow Prinsessia in CCXL Theater

Goed nieuws voor de fans van Prinsessia, want Roos, Linde, Iris, Madeliefje en Violet ruilen op zaterdag 28 mei om 13.30u de prinsessenschool tijdelijk in voor het CCXL theater! De vijf vriendinnen hebben elke vrije minuut benut om keihard te oefenen voor hun eerste liveshow. Reken dus maar dat het zal sprankelen op het podium. De meiden kijken alvast reikhalzend uit naar jullie komst en beloven jullie een koninklijk spektakel.

In de spotlight

  • cadeautip
  • Geef een CineCity filmuitje cadeau
  • Dagelijks
  • CineCafé afhaalmenu
  • Foto's
  • De Slag Om De Schelde & meer...

Ontwerp & realisatie: Nilsson