16 jaar en ouder
Geweld
Seks
Eng
Groftaalgebruik
Black Swan (FbtS)

Black Swan (FbtS)

aantal stemmen: 1

Genre: - drama - thriller


Regie: Darren Aronofsky
Cast: Natalie Portman - Mila Kunis - Vincent Cassel - Barbara Hershey - Winona Ryder
Lengte: 1:48
Film website:


Samenvatting

Oscarwinnares Natalie Portman schittert als een ballerina die haar duistere kanten ontdekt wanneer ze de bittere strijd aangaat met een rivale.

Nina danst bij een balletgezelschap in New York City. Voor hun productie van 'Het zwanenmeer' is artistiek directeur op zoek naar een nieuwe prima ballerina. Nina is zijn eerste keuze, maar haar rivale Lily maakt ook indruk. 'Het Zwanenmeer' heeft een danseres nodig die zowel de witte zwaan met onschuld en elegantie kan spelen als de zwarte zwaan, die staat voor bedrog en sensualiteit. De rol van witte zwaan is Nina op het lijf geschreven, maar Lily is de belichaming van de zwarte zwaan. Terwijl de twee jonge danseressen hun rivaliteit laten uitgroeien tot een vreemde vriendschap, begint Nina haar duistere kant steeds meer te omarmen en tot de zwarte zwaan te transformeren, met een obsessie die haar ondergang zou kunnen betekenen.

Voor haar fenomenale rol van ballerina Nina, won actrice Natalie Portman talloze prijzen, waaronder een Golden Globe en een Oscar. Bij de Independent Spirit Awards van 2011 werd Black Swan de grote winnaar.

Trailer(s):

Snel zoeken

CineNews

Meld u aan voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte welke films er draaien en wanneer er een evenement is.

Naam: E-mail adres: